Saznajte kakve poveznice ova priča ima s privatnim životima glumca i redatelja

"Slučajna avantura" američka je drama iz 1999. s Harrisonom Fordom i Kristin Scott Thomas u glavnim ulogama. Baziran je na istoimenoj knjizi Warrena Adlera. Film se temelji na priči koja spaja detektiva i kongresnicu nakon što otkrivaju da su njihovi supružnici, koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći, bili u ljubavnoj vezi.

 

Dutch Van Den Broeck, detektiv u policiji u Washingtonu, upozna kongresnicu Kay Chandler (Kristin Scott Thomas) kad njegova supruga i njezin suprug poginu u avionskoj nesreći. Tragedija postaje još veća kad istraga otkrije u kakvoj su vezi bili poginuli. Sjedili su jedno pored drugoga, na njihovim je avionskim kartama pisalo g. i gđa, a u džepovima su im nađeni hotelski ključevi iste sobe.

Inače nespojivi par, različitoga porijekla i suprotnih karaktera, u ovoj se situaciji zbliži kako bi se lakše nosili s boli. Od ostataka svojih uzdrmanih brakova, ovaj slučajni susret preraste u novu ljubav.

Scena pada zrakoplova u filmu bila je toliko realistična da je 40-ak ljudi nazvalo 911 misleći da se radi o pravoj nesreći. Redatelj filma Sydney Pollack mogao se poistovjetiti s filmskom pričom. Naime, šest godina prije snimanja izgubio je sina u padu zrakoplova.

 

Zrakoplovne nesreće nisu strane ni Harrisonu Fordu. Glumac u pravom životu ima dozvolu za upravljanje zrakoplovom. 2015. godine umalo je izazvao nesreću na aerodromu u Kalifoniji nakon što je sletio na pogrešnu pistu. Svojim se zrakoplovom skoro zaletio u Boeing 737 pun putnika. Priznao je da je i 2015. imao nesreću dok je letio sam kada je slomio dio zdjelice i gležanj.

 

Film "Slučajna avantura" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju