Denzel Washington briljira kao nepokretni forenzičar, a Angelina Jolie kao policajka koja nadomješta njegov vid i sluh na licu mjesta zločina.

Bivši forenzički stručnjak i jedna policajka zajedničkim snagama moraju zaustaviti ubilački pohod serijskog ubojice. Lincoln Rhyme (Denzel Washington) bio je vodeći stručnjak za forenziku dok nije ostao paraliziran, deprimiran i nesposoban za rad. No kad jezivo ubojstvo zbuni detektive s Manhattana, zovu Rhymea u pomoć.

Amelia Donaghy (Angelina Jolie) je policajka zahvaljujući čijem je brzom razmišljanju mjesto zločina ostalo netaknuto. Ona postaje Rhymeova stručnjakinja za analizu i to na mjestu zločina. Dok istražuje, na vezi je s Rhymeom, ona postaje njegove oči i uši i na taj mu način pomaže da zaustavi psihopata prije nego što postane njegova sljedeća žrtva.

Angelina Jolie, kojoj je u ovom filmu pripala uloga Amelie Donaghy, u jednom je intervjuu potvrdila da je za 'Sakupljača kostiju' snimila i nekoliko scena u kojim je gola, međutim scene su izbačene iz filma. Redatelj Phillip Noyce je to opravdao rekavši da je smatrao kako će gola Angelina odvratiti pažnju s priče. Jolie se potrudila suspregnuti svoj seksepil kako bi nenametljivo odigrala ulogu predane policajke.

U filmu, osim poznatih imena kao što su Denzel Washington i Angelina Jolie, glumi i Ed O'Neill koji se publici najpoznatiji po ulozi kontroverznog Ala Bundyja u seriji 'Bračne vode'. Obzirom da je Phillip Noyce fan te serije, odlučio je s njom povezati 'Sakupljača kostiju'. Naime, u filmu je Ed O'Neill utjelovio detektiva Paulieja, a na kraju filma prikazana je njegova obitelj koja je odraz obitelji Bundy - crvenokosa supruga, plavokosa kćer i sin tamne kose.

Napeti triler "Sakupljač kostiju" ne propustite gledati u subotu navečer na Doma TV-u.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju