"Istinitu priču" ne propustite u subotu u večernjem terminu

Kada osramoćeni novinar "New York Timesa" Michael Finkel (Jonah Hill) susretne optuženog ubojicu Christiana Longa (James Franco) - koji je preuzeo Finkelov identitet - njegova se istraga pretvori u igru mačke i miša.

Budući da još nije snimljen film koji je u potpunosti lišen pogrešaka, ni u "Istinitoj priči" nisu svi dijelovi istiniti i logični:

Kad Pat Frato pozove Michaela Finkela da sazna njegovu stranu priče, kaže mu da je Christian Longo zarobljen u Cancunu u Meksiku. To je djelomično istina, zarobljen je u Tulumu, oko 40 milja južno od Cancuna. Međutim, u prvom pojavljivanju Longa u filmu, on razgovara s djevojkom Njemicom u crkvi u centru Mexico Cityja. Svi prizori u Meksiku događaju se oko trga Santo Domingo, nekoliko blokova od glavnog trga Mexico Cityja.

Dok Mike čita Christianovo pismo, gdje spominje da je odgojen kao Jehovin svjedok, u njegovim bilješkama prikazani su križevi. Ovo je činjenična pogreška jer se križevi ne koriste u štovanju Jehovinih svjedoka.

U svom domu u Montani 2002. godine, Finkel ima iMac s aluminijskim kućištem. Ovaj dizajn nije bio dostupan do 2007. Također, kad Jill posjeti Christiana, pušta mu glazbu s iPhonea 3GS, modela iz 2009. godine. Radnja filma odvija se u razdoblju od 2002. do 2007. godine kad iPhone nije postojao.

Tijekom scene u sudnici, Christianova bivša šefica objašnjava da ga je posljednji put vidjela 17. prosinca, za što odvjetnik ističe da je dan nakon ubojstava. Kad sljedeći svjedok kaže da ga je zadnji put vidio 19. prosinca, odvjetnik navodi kako je to dva dana nakon ubojstva, što bi značilo da se ubojstvo dogodilo 17. prosinca.

Film "Istinita priča" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju