Ipak, i dalje tjera strah u kosti...

Kada si časna u Rumunjskoj oduzme život, Vatikan će poslati dva svećenika da istraže njezinu smrt. Zajedno otkrivaju ne baš svetu tajnu. Riskirajući ne samo svoje živote, već i vjeru i svoje duše, suočavaju se sa zlonamjernom silom u obliku iste demonske časne koja je terorizirala publiku u filmu "Prizivanje 2".

Radnja film "Časna" povezana je s radnjama filmova iz franšize "Prizivanje". Međutim, od njih se razlikuje u tome što je priča u potpunosti izmišljena, dok je u ostalim filmovima radnja bazirana na istinitim događajima.

Tako se u filmu pojavljuju već dobro poznati istražitelji paranormalnih pojava Ed (Patrick Wilson) i Lorraine Warren (Vera Farmiga), dok je lik sestre Irene utjelovila Taissa Farmiga, Verina mađa sestra. Zanimljivo je da su obje sestre katolkinje s vidovnjačkim sposobnostima.

Film je sniman u Rumunjskoj na više lokacija, a jedna od najpoznatijih svakako je Palača parlamenta u Bukureštu. Radi se o jednoj od površinom najvećih građevina na svijetu te drugoj najvećoj administrativnoj građevini, nakon američkog Pentagona. Stoga ne čudi da je za snimanje scena "Časne" u Palači parlamenta bilo potrebno izdvojiti čak 5000 eura po satu!

 

Film "Časna" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju