Klingonci imaju novi izgled, negativci su kakve još niste vidjeli, a pozitivci srčaniji i hrabriji no ikad...

Kada posada Enterprisea bude pozvana da se vrati kući, otkrije da je nezaustavljiva sila straha unutar vlastitih redova razorila flotu i sve što ona predstavlja, ostavivši naš svijet u kriznom stanju. Odlučan da podmiri osobne račune, kapetan Kirk povede lov u ratnu zonu kako bi zarobio oružje masovnog uništenja u liku jednog jedinog čovjeka.

Kad naši junaci ulete u epsku partiju šaha na život i smrt, ljubav dolazi na kušnju, prijateljstva se razaraju, a žrtvovanja će biti neophodna za dobrobit jedine obitelji koja je Kirku još preostala: njegove posade.

U filmu se pojavljuje legendarni Leonard Nimoy, originalni Spock. Ovo je njegova posljednja uloga prije smrti u 83. godini života. Jedan od uvjeta za pojavljivanje na filmu ovog glumca bio je da na setu u svakom trenutku ima sladoleda od kave pošto ga je Nimoy obožavao.

Lik Benedicta Cumberbatcha glumcu nije bio otkriven sve do tjedan dana prije snimanja. Predstavnik studija putovao je od Los Angelesa do Londona, gdje se Cumberbatch nalazio, noseći u ruci lisicama privezan scenarij.

Radnja filma odvija se 2259. te je ovo jedan od rijetkih spektakularnih i često nepredvidljivih blockbustera. Režija, kinematografija i specijalni efekti inovativni su i, jednom riječju, briljantni. Ovome u prilog govori i činjenica da je film nominiran za nagradu Oscar za najbolje specijalne efekte.

 

Film "Zvjezdane staze: U tami" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju