Jedinstvena savjetodavna emisija ''Zdravlje na kvadrat'' donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

1. sezona, epizoda 4 - 6. siječnja 

Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' provela je dan s ministrom financija Zdravkom Marićem. "Mislim da je dobro mjeriti meni tlak prije sjednice Vlade. Poslije sjednice možda baš i ne", rekao je. S ministrom Marićem urednik emisije Dalibor Bosančić optrčao je krug oko Jarunskog jezera. Ministar je prvi puta pred kamerama igrao košarku sa studentima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ali govorio i o stresu kao jednom od najvećih neprijatelja na svom poslu, kao i o svojem načinu prehrane. Gledatelji će imati priliku pogledati što na sve to kažu kineziolog, psiholog i obiteljski liječnik. Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' donose priču o bolovanjima i traže odgovor na pitanje koja bolovanja liječnici najčešće pišu i u koje vrijeme.

1. sezona, epizoda 5 - 7. siječnja

poznato' Damir Kedžo govorio je o svojem zdravlju, a u ordinaciji liječnika izmjerio će tlak, pregledao glasnice i pluća, a na kraju se i cijepio protiv gripe! Dan s ekipom emisije Damir je završio treningom u teretani i trčanjem.
Novinarima emisije 'Zdravlje na kvadrat' svoju priču ispričao je i oboljeli od AIDS-a. Gledatelji imaju priliku doznati kako se liječi i nosi s tom bolešću, a kako drugi iz okoline reagiraju na njega. 'Zdravlje na kvadrat' donosi i priču o tome što je to generički lijek, ima li razlike između originalnog lijeka i generičkoj te zašto je ovaj drugi jeftiniji. Gušenje i prestanak disanja kod djece najgora je noćna mora za svakog roditelja. Stoga je iznimno važno znati što učiniti u takvim situacijama. Gledatelji će u ovotjednoj emisiji moći doznati što savjetuju djelatnici Hitne pomoći.

1. sezona, epizoda 6 - 8. siječnja

Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' provela je dan s političarkom Ankom Mrak Taritaš. "Kad dođem doma, prvo pojedem vrata od frižidera, pa onda frižider i sve što je unutra, i svjesna sam svega toga", rekla je Anka Mrak Taritaš, koja je prvi puta pred kamerama otišla na pregled liječniku i govorila o problemima s visokim tlakom, višku kilograma te stresu na poslu. Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' donose priču o Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika (HUBOL-u), njezinoj ulozi i smislu postojanja. Gledatelji ovaj tjedan u 'Zdravlju na kvadrat' imaju priliku doznati i koji su simptomi gripe, kako se liječi i koliko gripa može biti opasna.

1. sezona, epizoda 7 - 9. siječnja

Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' ovoga je tjedna liječniku vodila frontmena grupe Vatra, Ivana Dečaka! Ivan je u ordinaciji liječnika napravio preventivni pregled: provjerio je pluća, grlo, sluh, tlak, izmjerio visinu i težinu, ali i napravio pretrage krvi i urina. Ivan je također prošao i test izdržljivosti na treningu i dobro se preznojio. Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' donose priču o administrativnoj opterećenosti liječnika obiteljske medicine i vremenu koje potroše na ispisivanje papirologije dok veliki broj pacijenata u ordinacijama čeka na preglede.

1. sezona, epizoda 8 - 10. siječnja

Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' ovoga će vikenda ugostiti pjevačicu Antoniju Šolu! Život bez sporta za Antoniju je nezamisliv, a to je dokazala na plivanju. Uz to, ekipa emisije pjevačicu je vodila na dijagnostičke pretrage, ali i psihologu. Antonija će gledateljima emisije objasniti i svoj način održavanja ljepote prirodnom kozmetikom. Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' istražili su kako liječnici prihvaćaju medije, a kako mediji, u nas, izvještavaju o zdravstvu. Gledatelji se ovaj tjedan u 'Zdravlju na kvadrat' mogu upoznati i s dentalnim implantatima te načinom njihove izrade.

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite u jutarnjem terminu od ponedjeljka do petka na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju