Jedinstvena savjetodavna emisija ''Zdravlje na kvadrat'' donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

1. sezona, epizoda 19 - 27. siječnja 

Hrvatska glazbena diva, jazz i rock pjevačica Zdenka Kovačiček gošća je ovotjedne rubrike 'Zdravlje s poznatima'! S urednikom emisije Daliborom Bosančićem razgovarala je o održavanju glasnica, stresu i nesanici, a progovorila je i o tulumarenju i različitim porocima s kojima se susretala svojoj 60-godišnjoj karijeri te o tome koliko su oni ostavili traga na njezinu zdravlju. Čovjek udahne i izdahne prosječno 50 milijuna puta godišnje i to uglavnom na nos. Kako nos radi i što se dogodi kada se on začepi istražili su novinari 'Zdravlja na kvadrat'.

1. sezona, epizoda 20 - 28. siječnja

U ovotjednom izdanju 'Zdravlja na kvadrat' gost rubrike 'Zdravlje s poznatima' je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je cijeli život proveo baveći se sportom. Osim što je završio Kineziološki fakultet, uspješno se bavio veslanjem te je predstavljao Hrvatsku na Vojnim svjetskim igrama. Veslajući s urednikom emisije Daliborom Bosančićem na Jarunu, Penava je otkrio kako je nakon predavanja tjelesne i zdravstvene kulture u srednjoj školi dospio u politiku: „Bio je to prst sudbine!“

1. sezona, epizoda 21 - 29. siječnja

Gošća rubrike 'Zdravlje s poznatima' u ovotjednoj emisiji 'Zdravlje na kvadrat' je Nina Kraljić. Ekipa emisije odvela je jedan od najboljih hrvatskih vokala na pregled glasnica. Vjerovali ili ne, u Nininoj mladoj pjevačkoj karijeri bio je to prvi takav posjet liječniku. Pjevačica je i zapjevala pred liječnicima i medicinskim sestrama, a kako je sve to izgledalo gledatelji imaju priliku pogledati u 'Zdravlju na kvadrat'!

1. sezona, epizoda 22 - 30. siječnja

26. ožujka sa zimskog računanja vremena prelazimo na ljetno dodavanjem jednog sata. Umor nakon pomicanja sata traje više dana, a statistike govore i o povećanom broju automobilskih nesreća i moždanih udara. Utječe li pomicanje sata i na zdravlje i koji su stručni savjeti? Priču donose novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat'.
Najučestalija oštećenja na radnome mjestu, kod osoba koje dulje sjede, bolni su sindromi kralježnice. Kako bismo rasteretili određene dijelove tijela koristimo se raznim pomagalima ili ortozama. Prevencijom oštećenja na radnome mjestu i smanjenjem razvoja komplikacija bavi se ergonomija, o kojoj gledatelji imaju priliku doznati više u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.

1. sezona, epizoda 23 - 31. siječnja

U Hrvatskoj oko 26 tisuća pacijenata treba palijativnu skrb. Nažalost, dobije je tek nekoliko stotina jer timovi i ustanove za takvu skrb kod nas nisu dovoljno razvijeni. O nedostatku palijativne skrbi govorit će se u ovotjednom izdanju 'Zdravlja na kvadrat'. Svijest o kroničnim bolestima bubrega u Hrvatskoj je još slaba, a oboljelih je 10 do 15 posto populacije. Svi bi trebali barem jednom godišnje napraviti pretrage koje nisu skupe, već jeftine i dostupne. Priču o važnosti pregleda bubrega, ali i liječenju, donosi ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat'. 'Zdravlje na kvadrat' donosi i priče o predoperativnoj i postoperativnoj rehabilitaciji, kao i rehabilitaciji sportaša, ali i priču o stres inkontinenciji.

Emisiju 'Zdravlje na kvadrat' pratite od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu te u nedjelju na Doma TV-u! Nove epizode pogledajte u nedjelju u popodnevnom terminu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju