Jedinstvena savjetodavna emisija ''Zdravlje na kvadrat'' donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

1. sezona, epizoda 86 - 25. studenog

Kada se spomene multipla skleroza, mnogi zamišljaju pacijente s velikim neurološkim oštećenjima, a oni novodijagnosticirani boje se budućnosti u invalidskim kolicima. Liječnice s kojima je razgovarala ekipa emisije objašnjavaju da to danas nije tako. No, ipak, multipla skleroza je kronična, neurološka, autoimuna bolest. Zovu je bolešću s tisuću lica, jer simptomi ovise o tome gdje nastaju oštećenja, odnosno, gdje se događa imunološka reakcija, te nastaju lezije. Današnje, moderno liječenje ove bolesti u potpunosti mijenja njezin tijek. Ideja jest što ranije bolest dijagnosticirati i potom liječiti.

1. sezona, epizoda 87 - 26. studenog

Dana 14. lipnja obilježen je Svjetski dan darivatelja krvi. Obilježavanjem toga dana želi se podići razina svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka. Transfuzijom krvi i krvnih pripravaka pomaže se, naime, u spašavanju milijuna života svake godine u svijetu. Na sam Svjetski dan darivatelja krvi u Petrovu 3 su navratile mnoge poznate osobe kako bi i one darovale krv i podržale tu hvalevrijednu gestu. Tamo je bila i ekipa Zdravlja na kvadrat koja s lica mjesta donosi zanimljivu priču o važnosti darivanja krvi!

1. sezona, epizoda 88 - 27. studenog

Savršen par cipela s visokom petom učinit će da svaki odjevni odabir izgleda bolje, no uz koje rizike? Nije tajna da visoke potpetice imaju negativne utjecaje na zdravlje, ali to ne sprječava žene da ih nose – neke povremeno, neke svakodnevno. Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' istražila je koju cijenu će naše zdravlje platiti za lijep izgled nogu.
Svaki roditelj zna da je najlakši način za pridobiti minutu ili dvije mira, staviti dijete pred televizor ili ekran računala. Filmovi, serije, video igre vrlo su često prepuni nasilnog sadržaja, a istraživanja još uvijek nisu jednoznačna oko toga kako nasilje s ekrana utječe na djecu. Hoće li dijete postati agresivnije ako je izloženo takvim sadržajima i može li razviti ovisnost o njima, gledatelji će doznati u 'Zdravlju na kvadrat'.

1. sezona, epizoda 89 - 28. studenog

Upale pluća događaju se i ljeti, i tada je najčešće uzročnik bakterija, konkretno Legionella. Epidemije legionarske bolesti povezuju se s klimatizacijskim sustavima u hotelima, bolnicama, toplicama… Što je zapravo legionarska bolest i kako prepoznati njezine simptome? Iako je riječ o prirodnom stanju, menopauza, kao i svaka prijelazna faza u životu, donosi nova iskustva, izazove i te čitav niz lakše ili teže savladivih simptoma s kojima treba naučiti živjeti. Jedno od njih je i neugodna vaginalna suhoća o kojoj je ženama najčešće neugodno govoriti. No, rješenja postoje. Kako si žene mogu pomoći, gledatelji će moći vidjeti u novom izdanju 'Zdravlja na kvadrat'.

1. sezona, epizoda 90 - 29. studenog

U ljetnim mjesecima ljudi često odlaze na putovanja. Bilo da je riječ o Jadranu ili nekom drugom dijelu Lijepe naše ili pak nekim zemljama vani. Ljeti često uzimaju duži godišnji odmor i kako bi posjetili neke daleke egzotične zemlje. Koji su mogući rizici vezani uz odlaske na putovanje i koje lijekove tada treba ponijeti sa sobom? Virus humane imunodeficijencije, skraćeno HIV, uzročnik je teške bolesti koju nazivamo AIDS, odnosno SIDA. Nakon ulaska u ljudski organizam, HIV napada specifičnu vrstu bijelih krvnih stanica. Zdravlje na kvadrat otkriva kako se prenosi virus HIV-a i što je važno znati o ovoj temi.

Emisiju 'Zdravlje na kvadrat' pratite od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV-u! Nove epizode pogledajte u nedjelju u popodnevnom terminu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju