Jedinstvena savjetodavna emisija ''Zdravlje na kvadrat'' donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

1. sezona, epizoda 118 - 23. prosinca

 

Ekipu emisije zanimalo je kakve su naivke Hrvata kada je u pitanju higijena zubi pa su odgovore potražili kod stomatologa. Koliko puta na dan treba prati zube, a koliko redovito ići na preglede i koliku ulogu u zdravlju zubi igra higijena, znaju stručnjaci. U Hrvatskoj trenutno vlada epidemija gripe. Ne samo da puni bolnice i izaziva brojne komplikacije, nego i odnosi živote. Otkrivamo što je zapravo gripa, za koga može biti posebno opasna te kako se od nje zaštititi. Zimi nam je koža vrlo često suha i ispucala. Specijalisticu dermatovenerologije, doktorica Iva Dediol odgovorila je na pitanje zašto te s ekipom emisije podijelila i neke vrlo korisne savjete poput toga kako kožu zaštititi od suhoće i održati ju mekom i elastičnom.

1. sezona, epizoda 119 - 27. prosinca

Spolnost je i danas, kao što je bila nekada davno u prošlosti, još uvijek tabu tema. Roditelji ne znaju kako pristupiti ovoj temi kada su u pitanju njihova djeca i kako s njima razgovarati. No jedno je sigurno, njihov interes za ovu temu vrlo je velik. U ovotjednoj emisiji saznajte odgovore na mnoga pitanja i nedoumice vezane uz spolni razvoj djece.Kako bi se razbili mitovi o svrsi vitamina C, ekipa Zdravlja na kvadrat odgovore je odlučila potražiti kod onih koji o toj temi mogu argumentirano govoriti. Što je zapravo vitamin C, koja je njegova uloga i pomaže li ili ne u liječenju bolesti – zna liječnica obiteljske medicine Vjekoslava Amerl Šakić. Med je namirnica od davnina poznata čovjeku. Vrlo je cijenjen zbog svoje hranjive vrijednosti pa se za njim posezalo i u slučaju bolesti i kada je trebalo zadovoljiti potrebu za slatkim. U emisiji saznajte koja je nutritivna vrijednost meda, a koja su njegova ljekovita svojstva te kolika je dnevna preporučena doza.Netom završeni siječanj mjesec je koji se obilježava kao „mjesec svjesnosti o štitnjači“ i to s ciljem podizanja svijesti o potrebi preventivnog pregleda i ranog otkrivanja bolesti štitnjače. Saznajte kako sami možete pregledati štitnjaču te kako su stres i prehrana povezani s ovom žlijezdom koju nazivaju energetskom centralom organizma.

Emisiju 'Zdravlje na kvadrat' pratite od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu te u nedjelju na Doma TV-u! Nove epizode pogledajte u nedjelju u popodnevnom terminu.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju