Druga sezona fascinantne dokumentarne serije.

Doma TV svojim gledateljima donosi dokumentarnu seriju 'Prokletstvo Oak Islanda' u kojoj se prikazuju skrivene tajne jednog od najmisterioznijih mjesta na svijetu. Zašto su brojni lovci na blago više od dva stoljeća opsjednuti Oak Islandom, gledatelji će moći vidjeti u ovoj fascinantnoj dokumentarnoj seriji.

Uz obalu Nove Škotske u Kanadi nalazi se maleni otok, središte misteriozne enigme još od početka 18. stoljeća. Tadašnji su ljudi noću primjećivali čudna svjetla, a svaka osoba koju su poslali da ih istraži, netragom je nestala. S vremenom su na otočić odveslala neka djeca i na njegovu tlu su našla čudne neravnine. Tim je otkrićem započela potraga koja traje do današnjeg dana i u koju su se uključili svi, od državnih agencija do raznih pustolova. Što se nalazi ispod Oak Islanda? Je li tu gusarsko blago ili vikinška horda? Drevni Fort Knox ili možda biblijska relikvija poput zavjetnog kovčega?

Brojne su teorije zavjere vezane uz ovo mjesto, a najčudnija je ta da mali otok skriva misteriozne artefakte i skriveno blago, a tragači se uglavnom orijentiraju na dio otoka pod nazivom Money Pit, formaciju stijena Nolanov krž i plažu kod Smithove špilje. Nitko ne zna, a svi koji su pokušali otkriti nailazili su na neočekivane probleme – stupice. Netko se silno trudio da skrije to što se ondje nalazi jer čim bi iskopali nekoliko metara zemlje, morska bi voda iz skrivenih, umjetnih kanala poplavila rupu.

Ali tada se pojavljuju braća Lagina iz Michigana. Braća Marty i Rick Lagina postali su opsjednuti pričom o blagu na Oak Islandu nakon što su još 1965. godine kao dječaci u novinama pročitali članak o iskopima i istraživanju obitelji Restall.Stariji Rick opsjednut je rješavanjem tajni pa je mlađi brat Marty, teksaški naftni magnat, potrošio bogatstvo da osigura pristup otoku. U ovom uzbudljivom i misterioznom dokumentarnom serijalu oni će kopati i uz pomoć najnovije tehnologije pokušati otkriti tajnu Oak Islanda. No, zapreka će na njihovom putu ipak biti mnogo jer je otočić navodno uklet. Staro proročanstvo kaže da će „sedmero umrijeti prije nego što blago bude pronađeno“. A Lagine znaju da je broj mrtvih dosad bio šest osoba. Hoće li uspjeti pronaći ono što traže?

 

Drugu sezonu dokumentarne serije 'Prokletstvo Oak Islanda' ne propustite pratiti na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju