Njegovo se ime veže uz kultne filmske naslove koji su neizostavan odabir svakog istinskog ljubitelja filmova.

Jedan od najvećih glumaca svih vremena koji je najznačajnije uloge ostvario u filmovima Kum II, Taksist, Razjareni bik, Dobri momci i Casino neponovljivi je Robert De Niro. Rođen u obitelji umjetnika, De Niro je od malih nogu pokazivao ljubav prema filmu, a predstavom 'The wizard od Oz' prvi se put okušao u glumi i tako je započeo put prema onome što danas znamo kao jednu od najuspješnijih glumačkih karijera.

Prvu važniju ulogu obilježila je suradnja s redateljem Brianom De Palmom u filmu 'Wedding Party', no pravi uspjeh uslijedio je nakon početka kultne suradnje s Martinom Scorseseom s kojim je snimio ukupno osam više nego uspješnih filmova. Osim Scorsesea, vrata nezaboravnog uspjeha otvorila mu je uloga u kultnom nastavku filma 'Kum' u kojem je naslijedio legendarnog Marlona Branda. Na taj način još jednom se upisao u povijest jer su upravo De Niro i Marlon Brando jedini glumci koji su osvojili Oscara za tumačenje istog lika: Brando za portret starijeg Don Vita Corleonea, iako je odbio nagradu, a De Niro za ulogu mlađeg Vita Corleonea u nastavku istoimenog filma.

Osim što vodi na ljestvici glumaca prema broju sjajnih filmova u kojima se pojavljuje, De Niro vodi i na morbidnoj filmskoj listi za najveći broj umiranja na velikom platnu. Naime, legendarni je glumac u filmovima preminuo čak 15 puta, uključujući smrti u hitovima kao što su 'Vrućina' i 'Jackie Brown'.

Iako je porijeklom Talijan, titulu počasnog talijanskog državljanina nije dobio lako. Naime, organizacija 'Sinovi Italije' pobunila se protiv De Nira tvrdeći da je narušio imidž Talijana i američkih Talijana svojim karakterističnim ulogama kriminalaca. Tadašnji ministar kulture odbacio je prigovore, a De Niro je cjelokupnu situaciju zaključio izjavom da voli Italiju i ne želi pritom nikoga uvrijediti. Talijansko mu je državljanstvo naposlijetku dodijeljeno na Venecijanskom filmskom festivalu 2006. godine.

Nije trebalo mnogo da se prepozna De Nirov talent, a u prilog tome govori i činjenica da je za nagradu Oscar nominiran ukupno pet puta, od čega je prestižnu nagradu osvojio dvaput – prvu za već spomenuti film 'Kum II', a drugu za dramu 'Razjareni bik'. Najbolje naslove među njegovim filmovima nema smisla izdvajati jer su svi nepogrešiv odabir, čak i za one najstrože gledatelje. Dovoljno je reći da se njegovo ime veže uz kultne filmske naslove koji su neizostavan odabir svakog istinskog ljubitelja filmova, a među njima se uvijek može pronaći ponešto za svačji ukus.

Uvjerite se sami u talent lagendarnog glumca u nedjelju u večernjem terminu na Domi TV koja donosi napetu akciju 'Ronin' sa Robertom De Nirom u glavnoj ulozi.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju