Napeta akcija u bolivijskoj džungli

Snimljen prema popularnom stripu, akcijski film ´Luzeri´ je napeta priča o dvostrukoj prijevari, članovima elitne specijalne postrojbe koji su poslani u bolivijsku džunglu u opasnu misiju. Prevareni, nasamareni i ostavljeni, odlučuju se osvetiti. Moraju ostati strogo skriveni dok traže neprijatelja koji im je smjestio.

Jeffrey Dean Morgan, Zoe Saldana, Chris Evans, Idris Elba i Columbus Short čine tim, a hvaljeni glumac Jason Patric glumi moćnog neprijatelja, agenta CIA-e koji je potpuno poludio.

Andy Diggle i Jock, tvorci stripa 'Luzeri', pozvani su da rade zajedno s redateljem Sylvainom Whiteom na filmu.

Gotovo su svi glumci uključujući Jeffreyja Deana Morgana, Zoe Saldanu, Chrisa Evansa, Holta McCallanyja i Idrisa Elbu glumili u drugim filmskim prilagodbama stripova.

Produkcijski dizajner Aaron Osborne i kinematograf Scott Kevan u filmu su pokušali ostati vjerni shemi boja jednakoj onoj u stripu, gdje su uglavnom korištene dvije ili tri boje. U filmu su tako koristili određene sheme boja za svaku lokaciju, a upotrebljavali su različite nijanse s vremenom.

 

Glavna glumica u filmu ´Luzeri´ je Zoe Saldana čije je puno ime Zoe Yadira Saldaña-Nazario. Za ulogu u filmu morala se udebljati jer je ponekad po osam sati dnevno morala nositi teško oružje. Njezin je otac Aridio Saldaña rođen u Dominikanskoj Republici, dok je njezina majka Asalia Nazario porijeklom iz iz Puerta Rica u kojem se većina ovog filma snimala. Materinji su joj jezici španjolski i engleski.

Hobi joj je pilates, dok se kao dijete bavila baletom. Od baleta je odustala jer je smatrala da ima veće ambicije od toga. Saldana nikada nije gledala ´Zvjezdane staze´ prije negoli je glumila u njima. No, njezina je majka bila veliki fan tog filma pa ju je u pauza od snimanja zvala kako bi joj davala savjete u vezi njezine uloge. Zoe je glumila i u planetarno popularnom filmu 'Avatar'. Za ulogu se pripremala šest mjeseci, a pripreme su uključivale borilačke vještine, mačevanje i jahanje.

Akcijski film 'Luzeri' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju