CSI je serija je koja je potaknula 3 avionska preleta nad Los Angelesom. Saznajte zašto...

Prva epizoda serije CSI emitirana je 2000. godine. Nije prošlo puno vremena prije no što je postala serija broj jedan u udarnom terminu na televiziji. Nakon hvalevrijednog probijanja na američkom medijskom tržištu, postala je međunarodni hit – čak pet godina zaredom ova serija bila je najgledanija serija. CSI je jedna od najdulje snimanih serija na svijetu – na popisu se nalazi iza Simspona, serije Miris baruta koji je sniman od 1955. do 1975. te Zakona i reda koji broji čak 19 sezona. Nakon 337. epizode ekipa iz Vegasa pozdravila se sa setom.

Popularnosti ove serije govori u prilog i to da je upravo ona bila 'glavni osumnjičeni' zaslužan za ogroman val prijava i upisa na razne tečajeve i studije forenzike. No, jeste li znali tko je zapravo bio pokretač forenzike koja danas služi kao neiscrpno vrelo ideja scenaristima i redateljima diljem svijeta? Bio je to Arhimed koji se ovime počeo baviti prije gotovo dvije i pol tisuće godina! No, ono što obilježi gotovo svaku epizodu serije ovog žanra su otisci prsta. Ovo otkriće postoji od 17. stoljeća. Ipak, sa sigurnošću se može reći kako je sam CSI ovu znanost popularizirao.

Sama serija bila je toliko omiljena među publikom da je nakon najave da će jedna od glavnih glumica Jorja Fox napustiti seriju prvo krenula lavina negodovanja publike, a zatim je pokrenuta kampanja 'Dolar za razum'. Na adresu CBS-a poslano je više od dvije tisuće novčanica. Kampanja je uključivala čak i tri avionska preleta iznad Los Angelesa s natpisom za ostanak glumice.

Tijekom godina u seriji su se pojavila mnoga slavna lica – kako ona koja su tada tek počinjala uspon na zvjezdano nebo, tako i ona koja su se već profilirala (poput Viole Davis). Stoga ni ne čudi da je svoj glumački debi ostvario svojevremeno najpoznatiji 15-godišnjak na svijetu – Justin Bieber.

Mladi pjevač pojavio se u dvije epizode. Međutim, u seriji se pojavila i najbolja prijateljica Bieberove bivše djevojke Selene Gomez – pop pjevačica Taylow Swift. I Justinov i Taylorin lik umru nakon jedne epizode u seriji.

 

Seriju "CSIpratite na Doma TV-u! 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju