Zabavne crtiće pratite od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu na Doma TV-u!

Borba između Toma i Jerryja nikada ne prestaje! Ovi vječni rivali zabavljaju djecu diljem svijeta više od 70 godina. Pročitajte 5 zanimljivosti o ovom vječnom klasiku!

1. Glavni likovi su se trebali zvati Jasper i Jinx

Mačak Tom trebao se zvati Jasper, a miš Jerry trebao je biti Jinx. Netom prije nego je crtić ugledao svijetlo dana, producenti i scenaristi crtića, William Hanna i Joseph Barberasu, su se odlučili promijeniti ime glavnim likovima pa je do današnjeg dana ostalo - Tom i Jerry.

2. Tom i Jerry "postoje" od 1940. godine

Ovo je jedan od najstariji crtića u povijesti. Kasnije se Tom i Jerry pojavljivao u novijim adaptacijama, ali je i dalje zadržao borbenost i rivalstvo između mačke i miša.

3. Crtić koji je osvojio 7 Oscara

Koliko je ovaj crtić postao kultni dokaze i to da je osvojio čak 7 nagrada Oscar. 

4. Crtić na temelju kojega su provodili brojna istraživanja

Mnogi psiholozi i sociolozi napravili su mnoga istraživanja na temelju ovog crtića, razlog tomu je nasilje koje se javlja između glavnih likova. Simpatičnu borba između Toma i Jerryja, neki znanstvenici su osudili kao širenje nasilja.

5. Prva sezona crtića imala je čak 163 epizode

Prva sezona koja je izašla u javnost davne 1940. godine imala je čak 163 epizode. Kasnije je crtić prošao kroz mnoge varijacije i tako je kroz godine stekao kultni status, glavni likovi su toliko postali popularni da su ih mnogi htjeli 'ugostiti' u filmovima.

 

Zabavne crtiće pratite od ponedjeljka do nedjelje u jutarnjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju