Svašta ste o njemu čuli i pročitali, pogledali more njegovih filmova i uživali u akciji. No, jedno je sigurno, ovakvog Stevena Seagala još niste upoznali.

Na prvu ćete pomisliti što se to novo može saznati o jednom od najpoznatijih akcijskih glumaca u posljednja dva desetljeća?

Kakav nam podatak možete dati o njemu koji ne znamo? Vrlo jednostavno, u ovom članku odmaknuti ćemo se od Seagalove filmske karijere i prikazati ga u posve drugom svjetlu, u aspektu glazbenika, policajca, mirotvorca i još ponečeg.

Steven Seagal (68) američki je akcijski filmski glumac, redatelj, majstor borilačkih vještina i glazbenik.

Prva zanimljiva činjenica o njemu je da ima dvojno državljanstvo - državljanin je SAD-a i Srbije.

Seagal kao glazbenik

Ovaj majstor aikida i legenda akcijskih filmova zna svirati najpopularniji instrument svih vremena - gitaru. 2005. godine objavio je svoj album prvijenac pod nazivom 'Songs from the Crystal Cave' i na njemu je spojio stilove pop, country i blues glazbe. Godinu dana nakon prvog, izdao je i drugi album nazvan 'Mojo Priest'. Iste godine sa svojim je bendom Thunderbox održao američku i europsku turneju.

Seagal kao policajac

Steven je očito smatrao kako nije dovoljno biti policajac samo na filmu, pa se u toj ulozi okušao i u stvarnom životu. Obavljao je dužnost „rezervnog“ šerifa u Louisiani nekoliko mjeseci godišnje, koliko su mu to obveze dozvoljavale. Njegova karijera šerifa bila je popraćena okom kamere u seriji „Steven Seagal: Lawman“ koja je pratila njegov rad u policiji.

Seagal kao mirotvorac

2003. obratio se otvorenim pismom vodećoj strukturi Tajlanda, zahtijevavši od njih prestanak mučenja slonova. Surađivao je i s najpoznatijom svjetskom udrugom za prava životinja, PETA – om, a također, obratio se i indijskom premiejru zatraživši veću zaštitu krava.

Odlučni Casey Ryback (S. Seagal) nekadašnji je mornarički specijalac koji je karijeru profesionalnog vojnika zamijenio onom kuhara. Prati svoju mladu nećakinju Sarah (K. Heigl) na putu u Los Angeles. Mirno putovanje vlakom ubrzo se pretvara u pravu dramu i borbu za goli život, jer vlak otme skupina kriminalaca predvođenih psihotičnim plaćenikom Pennom (E. McGill).

 

 

 

Napeti film Do kraja ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju