Ovakvog Stevena Seagala još niste upoznali

Na prvu ćete pomisliti što se to novo može saznati o jednom od najpoznatijih akcijskih glumaca u posljednja dva desetljeća?

Kakav nam podatak možete dati o njemu koji ne znamo? Vrlo jednostavno, u ovom članku odmaknuti ćemo se od Seagalove filmske karijere i prikazati ga u posve drugom svjetlu, u aspektu glazbenika, policajca, mirotvorca i još ponečeg.

Steven Seagal (70) američki je akcijski filmski glumac, redatelj, majstor borilačkih vještina i glazbenik.

Prva zanimljiva činjenica o njemu je da ima dvojno državljanstvo – državljanin je SAD-a i Srbije.

Seagal kao glazbenik

Ovaj majstor aikida i legenda akcijskih filmova zna svirati najpopularniji instrument svih vremena – gitaru. Godine 2005. objavio je svoj album prvijenac pod nazivom "Songs from the Crystal Cave" i na njemu je spojio stilove pop, country i blues glazbe. Godinu dana nakon, izdao je i drugi album nazvan "Mojo Priest" Iste godine sa svojim je bendom Thunderbox održao američku i europsku turneju.

Seagal kao policajac

Steven je očito smatrao da nije dovoljno biti policajac samo na filmu, pa se u toj ulozi okušao i u stvarnom životu. Obavljao je dužnost "rezervnog" šerifa u Louisiani nekoliko mjeseci godišnje, koliko su mu to obveze dozvoljavale. Njegova karijera šerifa bila je popraćena okom kamere u seriji "Steven Seagal: Lawman" koja je pratila njegov rad u policiji.

Seagal kao mirotvorac

Godine 2003. obratio se otvorenim pismom vodećoj strukturi Tajlanda, zahtijevavši od njih prestanak mučenja slonova. Surađivao je i s najpoznatijom svjetskom udrugom za prava životinja, PETA – om, a obratio se i indijskom premijeru zatraživši veću zaštitu krava.

U filmu "Do kraja" Steven Seagal utjelovljuje odlučnog Caseyja Rybacka, nekadašnjeg mornaričkog specijalca koji je karijeru profesionalnog vojnika zamijenio onom kuhara. Prati svoju mladu nećakinju Sarah (K. Heigl) na putu u Los Angeles. Mirno putovanje vlakom ubrzo se pretvara u pravu dramu i borbu za goli život jer vlak otme skupina kriminalaca predvođenih psihotičnim plaćenikom Pennom (E. McGill).

Napetu akciju "Do kraja" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju