Tajne regruta upletenog u najrazorniji teroristički napad u SAD-u.

Skupina mladih FBI-evih regruta probija se kroz rigorozni trening u bazi Quantico u Virginiji. Vodi ih posebni agent Liam, a među mladim agentima punim nade za karijerom u FBI-u su ljepotica Alex iz San Francisca, Simon, hipster iz Brooklyna, mormon čistunac Eric, zlatni dečko Caleb, južnjačka ljepotica Shelby, Nimah koja nosi hidžab i zgodni Ryan koji je uspio zavesti Alex prije nego što je trening uopće započeo.

Pratimo presjek između života prije i sada za vrijeme treninga kao i isječke iz bliske budućnosti u kojoj će se otkriti kako je jedan od regruta teroristički spavač odgovoran za jedan od najtežih napada na tlu SAD-a nakon 11. rujna.

'Quantico' je najprije trebao biti naziv poznate kriminalističke serije 'Zločinački umovi'. Redatelji 'Zločinačkih umova' odustali su od naslova 'Quantico' jer su smatrali kako to nije dovoljno zvučno ime.

Naslov svake epizode u seriji je posljednja riječ koja je u izgovora u toj epizodi. Uloga Liama O'Connora najprije je pripala poznatom škotskom glumcu Dougrayu Scottu koji ju netom prije početka snimanja serije ipak odlučio odbiti.

U seriji postoji i poveznica s Disneyevim studijem. Naime, Calebova soba ima broj 113A. Taj broj ili oznaka A113 predstavljaju tzv. 'Uskršnje jaje' koje se često pronalazi u Pixarovim i Disneyevim filmovima. Ova serija nastala je u produkciji kuće ABC, koja je u Disneyevom vlasništvu. Soba 113A zaista postoji, a predstavlja oznaku učionice na Institutu za umjesnost u Kaliforniji iz koje su izašli većina Pixarovih i Disneyevih stručnjaka za animirane filmove.

Quantico je u stvarnosti jedna od najvećih baza mornaričkih baza SAD-a. Sjedište joj je u Virginiji, a zapravo je mjesto zapovjedništva za razvoj borbenog korpusa SAD-a, što u stvarnosti predstavlja eskadrilu helikoptera američkog predsjednika.

Kriminalističku seriju 'Quantico' pratite od ponedjeljka do petka u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju