Jedan od najpoznatijih Bondovih agenata!

Njegova najpoznatija uloga je upravo u serijalima Jamesa Bonda, irski glumac svoju karijeru je obilježio mnogim glumačkim, ali i producentskim angažmanima. Donosimo vam zanimljivosti koje sigurno niste znali o Pierceu Brosnanu!

1. Kao dijete Pierce je gledao Seana Conneryja kako utjelovljuje Jamesa Bonda i tada je, kako je rekao u intervjuu za jedan portal, poželio ući u taj smoking i glumiti najvećeg tajnog agenta.

2. Ovaj irski glumac ima problem s klaustrofobijom koja ga je i koštala nekih glumačkih angažmana.

3. Brosnan je uz novac, koji je zaradio od Bonda, dobivao i automobil nakon svakog snimljenog nastavka.

4. Ovaj Irac je najteži i najlakši glumac koji je utjelovio Jamesa Bonda, u "Zlatnom oku" težio je samo 74 kilograma, dok je u nastavku "Umri drugi dan" imao čak 100 kilograma.

5. U jednom od Bondovih nastavaka Brosnan se igra s vatrom, to jest "pljuje" vatru, čak ima i položeno za profesionalnog "gutača vatre".

 

Najpoznatiji filmski agent vraća se s odmora kako bi spasio svijet od katastrofe koja mu prijeti nakon što smrtonosno satelitsko oružje padne u pogrešne ruke! Bond (Pierce Brosnan) odlazi u Rusiju u potrazi za ukradenim kodom za GoldenEye, snažno oružje koje elektromagnetskim pulsom može uništiti veliki dio Zemljine površine. Njegov suparnik ovoga puta je odmetnuti agent 006, Alec Trevelyan (Sean Bean), čija suradnica je prekrasna Xenia Onatopp (Famke Jannsen), ubojica s kojom Bond ima neriješenih računa.

 

Film "James Bond 007: Zlatno oko" gledajte u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju