Jedan od najpoznatijih Bondovih agenata!

Njegova najpoznatija uloga je upravo u serijalima Jamesa Bonda, irski glumac svoju karijeru je obilježio mnogim glumačkim, ali i producentskim angažmanima. Donosimo vam zanimljivosti koje sigurno niste znali o Pierceu Brosnanu!

1. Kao dijete Pierce je gledao Seana Conneryja kako utjelovljuje Jamesa Bonda i tada je, kako je rekao u intervjuu za jedan portal, poželio ući u taj smoking i glumiti najvećeg tajnog agenta.

2. Ovaj irski glumac ima problem s klaustrofobijom koja ga je i koštala nekih glumačkih angažmana.

3. Brosnan je uz novac, koji je zaradio od Bonda, dobivao i automobil nakon svakog snimljenog nastavka.

4. Ovaj Irac je najteži i najlakši glumac koji je utjelovio Jamesa Bonda, u "Zlatnom oku" težio je samo 74 kilograma, dok je u nastavku "Umri drugi dan" imao čak 100 kilograma.

5. U jednom od Bondovih nastavaka Brosnan se igra s vatrom, to jest "pljuje" vatru, čak ima i položeno za profesionalnog "gutača vatre".

Ovog legendarnog glumca gledajte u nastavku Bondovog filma "Sutra nikad ne umire". Agent 007 mora zaustaviti huškanje svjetskih velesila jedne na drugu iz kojega stoji zločinac i medijski mogul Elliot Carver (Jonathan Pryce). Njegov je cilj potaknuti rat između Kine i Ujedinjenog Kraljevstva kako bi kompletirao svoj globalni medijski monopol, a Bond ga mora što prije razotkriti i time spriječiti Treći svjetski rat.

 

Film "James Bond 007: Sutra nikad ne umire" gledajte u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

 


Getty Images