Serija prati skupinu odvažnih vozača kamiona koji po nekoliko mjeseci provode vozeći zaleđenim cestama u ekstremnim uvjetima.

'Kraljevi leda' dokumentarna je reality serija o odvažnim vozačima kamiona koji svakodnevno riskiraju svoj život vozeći zaleđenim cestama tijekom zimskih mjeseci. I najmanja pogrešna procjena može dovesti do katastrofe, stoga su pustolovni duh i domišljatost također neke od njihovih glavnih odlika. Propadne li kamion kroz led i potone u ledenu vodu, vozač kamiona ima manje od jedne minute prije nego što se nasmrt smrzne, stoga samo rijetki vozači imaju dovoljno hrabrosti mjesecima se probijati brutalnim temperaturama dok njihove obitelji ostaju kod kuće i ondje čekaju da se sezona privede kraju.

U drugoj sezoni, 'Kraljevi leda' odvijaju se u zabačenim zajednicama Inuvik i Tuktoyaktuk, više od 150 km sjeverno od Arktičkoga kruga. Smještena na području sliva rijeke Mackenzie u kanadskim sjeverozapadnim teritorijima Mackenzie, cesta rijeke Mackenzie proteže se sjeverno od grada Inuvika stotinama kilometara preko zaleđene rijeke i mora. Cesta ima nekoliko odvojaka, kojima vozači kamiona kraljevi leda putuju do svojih glavnih odredišta: grada Tuktoyaktuka, u koji, kao i u ostale zabačene zajednice, tom zimskom cestom stižu ključne zalihe, Wurmlinger Barge te postaje Mallik i Langley.

Prije nego što je cesta otvorena 1981., jedini pristup tomu području zimi bio je psećim zapregama. Dva klijenta, Istraživački projekt plinskih hidrata Mallik i MGM Energy, oslanjaju se na kratku sezonu ledenih cesta kao jedini način dostave za svoje poslovne pothvate. Oko dva mjeseca ili dok se led ne otopi, ti klijenti surađuju s trima konkurentskim autoprijevozničkim tvrtkama koje moraju raditi zajedno kako bi prevezle stotine teških i prevelikih tereta preko zaleđene riječne i oceanske vode po fatalno hladnim i često opasnim olujnim uvjetima.

Četiri poznata lica vraćaju se iz prošle sezone – otvrdnuli veterani ledenih cesta Alex i Hugh te Rick i Drew, koji nisu uspjeli proći prošlogodišnju ledenu cestu. Za razliku od prošle sezone, ove su sezone svi vozači izjednačeni, a Hugh više nije Rickov i Drewov šef. Naši vozači povratnici sad će raditi pod novom upravom i morat će se iskazati na nepoznatim i opasnim ledenim cestama, a vozit će po nepoznatim riječnim i oceanskim ledenim cestama koje donose opasnosti, ograničenja i uvjete drugačije od onih na koje su naviknuti.

 

Avanturu "Kraljevi leda" ne propustite pogledati od ponedjeljka do petka u popodnevnom terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju