Gledajte ga u filmu "La la land" u nedjelju, u večernjem terminu na Doma TV-u.

Ryan Gosling široj javnosti najpoznatiji po filmovima kao što su „Bilježnica“, „Ta luda ljubav“ i „La la land“. Iako zaluđuje žene svojim izgledom, on je puno više od lijepog lica. Naime, on je između ostaloga izvanredan glumac, glazbenik, pisac i režiser.

Prema riječima skladatelja Justina Hurwitza, sve izvedbe na klaviru u filmu "La la land" prvi je snimio pijanist Randy Kerber tijekom pred produkcije. Ryan Gosling tada je proveo dva sata dnevno, šest dana u tjednu na satovima klavira učeći glazbu napamet.

Do početka snimanja, Gosling je mogao svirati sve klavirske sekvence viđene u filmu bez upotrebe dvojnika ili CGI-ja. Budući da je Damien Chazelle želio snimiti scenu u tradiciji starih mjuzikla bez rezova i montaže, Ryan Gosling vježbao je sviranje klavira i sam ga svirao u jednom taktu na svojem prvom danu snimanja. Suigrač John Legend, koji je klasični pijanist, kaže da je "ljubomoran" na to koliko je brzo Gosling naučio svirati tako dobro.

Radnja filma smještena je u suvremeni Los Angeles, no ozračje podsjeća na zlatnu eru Hollywooda, a prati mladu ambicioznu glumicu Miju (Emma Stone) te jazz pijanista Sebastiana (Ryan Gosling). Zaljube se, a uz svoju ljubavnu priču pokušavaju realizirati i umjetničke snove. Međutim, kada ih karijere odvedu u različitim smjerovima, njihov se odnos nađe na kušnji...

Na 89. dodjeli Oscara film je dobio rekordnih 14 nominacija, među ostalima to su: za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glavnog glumca (Gosling), najbolju glavnu glumicu (Stone), te dvije nominacije za najbolju originalnu pjesmu. Osvojio ih je pet: za najbolju glavnu glumicu (Stone), najbolju originalnu glazbu (Hurwitz), najboljeg redatelja (Chazelle), fotografiju (Sandgren) i scenografiju. Osvojio je i šest Zlatnih globusa: najbolji film, najbolja ženska i muška uloga, redatelj, scenarij, pjesma, glazba.

 

Film "La la land" gledajte u subotu, u večernjem terminu na Doma TV-u.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju