Premijerno od ponedjeljka, 11. siječnja na Doma TV-u!

Smještena u srce predivnog engleskog ladanja 1950-ih, serija "Velečasni Brown" donosi Marka Williamsa u ulozi katoličkog svećenika vještog u rješavanju zločina. Utemeljena na pripovijetkama G. K. Chestertona, serija prati blagog svećenika koji rješava zločine u svojoj zajednici.

Radi se o suštinski engleskom svijetu sa salonima u velikim ladanjskim kućama, velikim prostranstvima, društvenim domovima i tajnim vrtovima te seoskim sajmovima, željezničkim postajama i ruralnim župnim crkvama. Prepuna humora i suosjećanja, ali s neizbježnim dramatičnim obratima, ova serija ostaje vjerna šarmu svoga doba u pogledu likova i atmosfere uz suvremeni način pripovijedanja.

Svaka epizoda prati zagonetnog svećenika koji istražuje zločine na sebi svojstven način, vodeći se intuicijom i psihologijom. Velečasni Brown razotkriva istinu iza zločina promatrajući ljudske duše u kojima se kriju strasti, mračne tajne i skrivene želje. Godine ispovijedi župljana pružile su mu uznemirujući uvid u podrijetlo zla i način razmišljanja zločinačkog uma. Ali, ove se priče ne bave osudom. Ocu Brownu važnije je spasiti dušu, negoli dovesti krivca pred lice pravde.

 

U prvoj sezoni velečasni Brown prima poziv na čajanku povodom početka izgradnje novog crkvenog zvonika, a zabavu priređuje njegov prijatelj svećenik Bohun. Mirnu atmosferu narušit će njegov drski brat Norman koji se pojavi na zabavi te većini gostiju pokvari raspoloženje. Nakon što je iza crkve pronađeno Normanovo tijelo, velečasni Brown pokrenut će istragu te pokušati spriječiti da za zločin bude osuđena nedužna žena.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju