Upoznajte glumce serije "Gorski liječnik"

Dr. Martin Gruber (Hans Sigl), koji je prije 15 godina napustio idilično selo Ellmau kako bi u New Yorku radio kao kirurg, želi svoju majku Elisabeth (Monika Baumgartner) iznenaditi kratkim posjetom povodom njezina rođendana. Međutim, Martina u zavičaju ne očekuje vesela proslava rođendana kakvu je očekivao: stigao je na pogreb Sonje, supruge njegova mlađeg brata Hansa (Heiko Ruprecht) koja je bila Martinova prva velika ljubav. Sonja je nastradala u prometnoj nesreći, a vozač koji ju je izazvao pobjegao je. I dok Martin tješi svoju nećakinju Lilli (Ronja Forcher) zbog tragičnog gubitka majke, stari gorski liječnik dr. Roman Melchinger (Siegfried Rauch) kuje vlastite planove.

On mladog kirurga želi pridobiti za svoj plan da Martin preuzme njegovu ordinaciju. Za Martina takav korak ne dolazi u obzir, no dr. Melchinger ne predaje se lako, pa se pobrine se za to da Martina umjesto njega pozovu u dramatičnu akciju spašavanja u planini. Zajedno sa svojim bratom Hansom, koji je voditelj gorske službe spašavanja, Martin pomaže teško ozlijeđenom Peteru Meinradu (Timothy Peach). Kad dođe do komplikacija i pacijentov život nađe se u opasnosti, Martin ne smije čekati te mora upotrijebiti operativnu tehniku pri kojoj je u New Yorku samo asistirao. Nakon što cijela strka završi, dr. Gruber uputi se natrag u New York, kao što je i planirao. Međutim, u posljednji trenutak prije polaska pojavi se dr. Melchinger i ispriča mu nešto što će mu u potpunosti promijeniti život – Lillin otac nije Martinov mlađi brat Hans, već Martin!

Ova neočekivana vijest uzrokovat će veliku svađu između dvojice braće, ali će i natjerati dr. Grubera da se predomisli oko povratka u SAD. Njegov novi život u Ellmauu, u koji će ubrzo ući i nova ljubav, neće biti tako opušten kako to Martin zamišlja, a suočavajući se s kompliciranim slučajevima u bolnici i izvan nje, postat će jasno da je rad u hitnoj službi njujorške klinike uvelike je utjecao na Martina, i kao liječnika i kao čovjeka, ali i da ima još mnogo toga za naučiti. 

 

Seriju "Gorski liječnik" pratite od ponedjeljka do nedjelje na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju