Adaptacija popularne animirane televizijske serije koja će oduševiti sve generacije gledatelja.

Zrak, voda, zemlja, vatra. Jedna od četiri nacije koje spaja sudbina, ona koja upravlja vatrom, objavit će rat ostalima. Taj rat trajat će puno stoljeće bez ikakve nade na vidiku koja bi mogla spriječiti njihovo potpuno uništenje.

Film je snimljen prema američkoj animiranoj seriji „Avatar: Posljednji airbender“.

Prema intervjuu kojeg je dao za časopis SFX, redatelj Shyamalan je za Avatar prvi puta čuta kada je njegova kćer htjela biti Katara, lik iz Avatara, za Halloween. Shyamalan malo istražio o Avataru i odlučio pogledati koju epizodu serije sa svojom obitelji. "Gledanje Avatara postalo je obiteljski događaj u mojoj kući. Jedva smo dočekali saznati kako se priča razvija u trećoj sezoni“, rekao je Shyamalan.

„Kada sam vidio nevjerojatan svijet kojeg su stvorili tvorci serije, znao sam da se od toga može napraviti odličan film“, izjavio je. Dodao je i kako su ga cijeloj priči privukli duhovni i borilački utjecaji kojima je serija prožeta.

Kako je film nastao prema animiranoj seriji Avatar, tvorci filma su najprije odlučili nazvati film „Avatar: Posljednji gospodar zraka“. Međutim, obzirom da je James Camerom već „zauzeo“ ime „Avatar“ 2009. godine, Shyamalan je odustao od riječi avatar u naslovu kako bi izbjegao moguće zabune. Iako je riječ izbačena iz naslova filma, ona je izvedenica iz sanskrtske riječi čije je doslovno značenje „oni koji se spuštaju“.

Hoće li mladi Avatar donijeti mir u filmu 'Posljednji gospodar zraka' pogledajte u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju