Keanu Reeves u borbi sa "Sotonom"

Kevin Lomax (K. Reeves) ambiciozni je mladi odvjetnik iz malog grada na Floridi, probitačan i pomalo egocentričan momak za kojeg nema nerješivog slučaja. Dobivši još jednu parnicu, naizgled izgubljeni proces protiv antipatičnog pedofila, čime privuče pozornost kolege (R. Santiago-Hudson), zaposlenika ugledne odvjetničke tvrtke iz New Yorka. Zaintrigiran vrlo primamljivim poslom, obećanim luksuznim stanom i brojnim povlasticama, Kevin zanemari upozorenja svoje pobožne majke Alce (J. Ivey), i s privlačnom se suprugom Mary Ann (C. Theron) odluči preseliti u New York. Upozna novog šefa, tajanstvenog i razvratnog Johna Miltona (A. Pacino), koji uz pomoć svoje atraktivne suradnice Christabelle Andreoli (C. Nielsen) mladiću obeća život kakav nije mogao ni zamisliti.

Uistinu, Kevinova karijera ubrzo počne strelovito napredovati, te dozna da Milton održava čudne odnose s dvojicom svojih klijenata, utjecajnim Eddiejem Barzoonom (J. Jones) i Alexanderom Cullenom (C. T. Nelson). Istodobno, Mary Ann sve više muče osjećaji da s Kevinovom tvrtkom nešto nije u redu. Premda isprva ignorira suprugine prigovore, i Kevin će napokon primjetiti dijaboličnu narav temperamentnog i hirovitog Miltona.

Ovaj je film osvojio nagradu za najbolji horor, te 3 nominacije. Lansirao je Charlize Teron u veliku filmsku zvijezdu.

Kako bi se pripremio za ulogu, Keanu Reeves provodio je vrijeme s njujorškim odvjetnicima. U filmu njegovo odijelo postepeno mijenja boju. U početku je svijetle boje, a na kraju filma ono je potpuno crno. Metafora je to za srozavanje morala lika tijekom filma.

Charlize Teron je, s druge strane, provodila mnogo vremena s psihoterapeutom kako bi vježbala glumljenje šizofrenije.

U videu pogledajte isječak iz filma koji donosi razgovor glavnog lika Kevina Lomaxa s "vražjim" šefom Miltonom kojeg je utjelovio izvrstan Al Pacino.

Svevremenski film 'Đavolji odvjetnik' ne propustite ove subote na Domi TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju