Doma TV svojim gledateljima donosi reality seriju 'Smrtonosni ulov' koja gledatelje upoznaje s najopasnijim poslom na planeti: lovom na rakove na zaleđenom aljaškom Beringovu moru.

Serija prati život na golemom Beringovu moru na različitim brodovima koji love rakove tijekom dviju sezona: listopadske sezone lova na kraljevske rakove i siječanjske sezone lova na snježne rakovice. Serija naglašava opasnosti za ribare (i snimatelje koji ih prate) dok posade spuštaju teške vrše i manevriraju stotinama kilograma rakova na palubama prepunim opasnosti kao što su otvori spremnika ili neravna i mokra površina te se naginju preko ograde kako bi pripremili vrše za spuštanje ili dizanje dok orkanski vjetrovi i visoki valovi neprestano udaraju palubu. Serija također dokumentira opasnosti na brodovima u Beringovu moru koje je jedno od najhladnijih i najolujnijih na Zemlji, gdje čak i manji problem može postati kompliciran ili čak katastrofalan jer je najbliža luka često udaljena stotinama kilometara.

Svaka se epizoda fokusira na priču, situaciju ili temu koja se pojavljuje na jednome ili više brodova dok sporedne priče istražuju pozadinu i aktivnosti jednog ili dvojice članova posade, posebice novajlija na različitim brodovima. Kapetani flote u prvom su planu, naglašavaju se njihova suradnja s drugim kapetanima i odnosi s posadom, kao i nadmetanje s drugim brodovima u lovu na rakove. Zajedničke teme uključuju prijateljsko suparništvo među kapetanima (osobito između Siga Hansena s „Northwesterna“ i Jonathana i Andyja Hillstranda s „Time Bandita“), obiteljske veze u floti (braća Sig, Norm i Edgar Hansen koji su vlasnici „Northwesterna“, braća Hillstrand i Jonathanov sin Scott na „Time Banditu“, braća Keith i Monte Colburn na „Wizardu“), stresni život na Beringovu moru i visoku stopu odustajanja među novajlijama.

Budući da je lov na rakove u Aljaski jedan od najopasnijih poslova na svijetu, pripadnike američke obalne straže stacionirane u centru za potporu u Kodiaku u Aljaski i njihovu ispostavu na otoku St. Paulu blizu sjevernog ruba lovišta često gledamo dok spašavaju posade koje postanu žrtve surovih uvjeta na Beringovu moru.

Ne propustite osmu sezonu uzbudljive serije 'Smrtonosni ulov' od četvrtka do petka na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju