Ostavio je neizbrisiv trag

Ako postoji jedan film koji se s vremenom uklesao u povijest kinematografije kao nezaobilazni klasik akcijskog žanra, to je svakako "Die Hard" ili na hrvatskom jeziku "Umri Muški". Ovaj film, koji je premijerno prikazan 1988. godine, ostavlja neizbrisiv dojam svojom eksplozivnom radnjom, odličnim likovima i jednim od najupečatljivijih protagonista, Johnom McClaneom, kojeg tumači Bruce Willis.

"Die Hard" se izdvaja ne samo po uzbudljivim akcijskim scenama, već i po stvaranju jednog od najupečatljivijih akcijskih junaka u povijesti filma. Bruce Willis kao John McClane postavlja visoke standarde za akcijske junake svojom kombinacijom hrabrosti, duhovitosti i ljudskosti. Njegova sposobnost da se izvuče iz nemogućih situacija i uvijek bude na korak ispred negativaca čini ga nezaboravnim likom.

Film "Die Hard" ostaje popularan i nakon više od tri desetljeća od svog prvotnog izdanja. Neprestano je citiran, parodiran i cijenjen zbog svog utjecaja na žanr akcijskog trilera. Ovaj klasik je dokaz da dobar triler može preživjeti test vremena i osvojiti srca gledatelja iz generacije u generaciju. 

Film "Umri muški" pogledajte u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV!

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju