Gordon je odlučio s gledateljima podijeliti jednostavne male tajne i trikove koji mogu poslužiti da napravite miniburgere i fenomenalan BBQ umak koji će svakoga oboriti s nogu!

Iako u svojim restoranima Gordon Ramsay poslužuje kompleksna i zadivljujuća jela, kod kuće mu je najvažnije kuhati brzo, jednostavno, ali i dalje ukusno. U kulinarskoj emisiji 'Vrhunska domaća kuhinja Gordona Ramsayja',  Gordon je odlučio s gledateljima podijeliti jednostavne male tajne i trikove koji mogu poslužiti da napravite miniburgere s umakom za roštilj koji će svakoga oboriti s nogu.

1. Prvo napravite umak. Luk i  češnjak pirjajte na tavi. Zatim dodajte šećer i sve karamelizirajte. Nakon toga dodajte dimljenu papriku, Worcester sos i ketchup. Kuhajte dok se sos ne zgusne. Ohladite ga prije posluživanja.

2. Nasjeckajte slaninu na male kockice. Slaninu popržite u tavi na ulju i pirjajte dok ne bude hrskava. U tavu ubacite sitno nasjeckani luk i sve pirjajte skupa.



3. Željeni komad mesa narežite usitnite i začinite. Dodajte mu pirjanu slaninu i luk iz tave i sve dobro promješajte. Od dobivene smjese među rukama izvaljajte male kuglice mesa koje potom oblikujte u mini pljeskavice. Popržite ih 2-3 minute na svakoj strani. Na vrh svake pljeskavice stavite krišku sira i pustite da se rastopi.



4. Pripremite povrće koje ćete ubaciti u mini burgere. Na tanke trakice narežite zelenu salatu i crvenu papriku. Rajčicu razrežite na kolute.



5. Domaća ili kupljena mala peciva razrežite na pola i punite ih ranije pripremljenim materijalima: salata, pljeskavica sa sirom, a zatim umak.


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju