Goran Višnjić jedno je od najvećih hrvatskih imena na svjetskoj filmskoj sceni

Goranu Višnjiću kazalište nije strano već od najranijih dana, a na ekranu je debitirao sa 16 godina. Nakon odslužene vojske, logičan slijed bio je upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Već je na drugoj godini studija postigao veliki uspjeh glumeći najmlađeg Hamleta dotada, a nakon toga samo niže uspjehe.

Prekretnicu za njega ipak nije označila glumačka uloga, već uloga u spotu za Madonninu pjesmu "The Power of Goodbye":

 

Zahvaljujući Madonni, nakon nje je ljubio mnoge hollywoodske glumice u nadolazećim ulogama.

Jedna u nizu njegovih uloga tako je i udovac Mark Miller koji zapne za oko iskusnoj plaćenoj ubojici Elektri koju utjelovljuje Jennifer Garner u istoimenom filmu. 

Nakon što je poginula pomažući Daredevilu, odvažnu Elektru Nachios (J. Garner) iz mrtvih je uskrsnuo slijepi Stick (T. Stamp), stari učitelj borilačkih vještina. Tijekom sljedećih nekoliko godina Stick je Elektru pretvorio u izuzetno vještog plaćenog ubojicu, od čijeg imena strepe kriminalci diljem svijeta. No djevojku još uvijek progone sjećanja na djetinjstvo i traumatične trenutke otkrića mrtvog tijela njezine ubijene majke.

Dok čeka dodjeljivanje novog zadatka i ime sljedeće žrtve, Elektra u susjedstvu svoje kuće na jezeru upozna šarmantnog udovca Marka Millera (G. Višnjić) i njegovu simpatičnu 13-godišnju kći Abby (K. Prout). Kad dozna da su upravo njih dvoje njezine nove mete, Elektra shvati da ovaj put ne može izvršiti zadatak. Istodobno sazna da se Millera i Abby žele domoći i pripadnici tajne zločinačke organizacije Ruka, okrutne ubojice predvođene nemilosrdnim Kirigijem (W. Yun Lee), sinom autoritarnog i opasnog zločinca Roshija (C-H. Tagawa).

Film "Elektra" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju