Smrtonosno oružje spaja akciju i dramu s bezuvjetnim prijateljstvom i humorom.

O seriji: 

Serija oživljava hit filmsku franšizu te prati klasični policijski duo, Riggsa i Murtaugha, koji prate ritam modernog Los Angelesa prepun kriminala. U glavnim su ulogama Damon Wayans (Moja žena i djeca, In Living Color), Clayne Crawford (Rectify), Kevin Rahm (Momci s Madisona), Jordana Brewster (filmovi Brzi i žestoki), Keesha Sharp (Narod protiv O. J.-a Simpsona: Američka kriminalistička priča), Chandler Kinney, Dante Brown (Gospodin Robinson) i Johnathan Fernandez (Djevojke, Mlađa). Za produkciju Smrtonosnog oružja zaslužna je tvrtka Lin Pictures u suradnji s tvrtkama Good Session Productions i Warner Bros. Television.

Shrvan tugom nakon gubitka žene i nerođenoga djeteta, bivši mornarički specijalac koji je postao detektiv, Martin Riggs (Crawford), seli se u Kaliforniju kako bi „krenuo ispočetka“ u policiji Los Angelesa. Za partnera mu je dodijeljen Roger Murtaugh (Wayans) koji se upravo vratio na posao nakon gotovo smrtonosnog srčanog udara. Riggs je sklon izlaganju pogibiji i odmah je u opreci s Murtaughom koji je oprezan i voli sve raditi prema pravilima. Zapovjednik Brooks Avery (Rahm) zadaje im prvi zajednički zadatak pa Riggs uvlači Murtaugha u brzu potjeru koja kulminira na Long Beach Grand Prixu i vatrenim obračunom s dilerima u luci. Unatoč njegovim pritužbama stari se policajac godinama nije osjećao tako živo. U međuvremenu, Riggs saznaje zašto Murtaugh toliko želi sigurno stići kući na kraju svakog dana – ima ženu Trish (Sharp), tinejdžere Rogera Juniora (Brown) i Rianu (Kinney), i novorođenče. Riggsov život na rubu čini ga prioritetnim slučajem za psihologinju policijske postaje, dr. Maureen Mo Cahill (Brewster). Postaju zaokružuje Scorsese (Fernandez), patolog policije Los Angelesa koji je dobio nadimak nakon neuspjela pokušaja pohađanja filmske škole koji mu nitko ne dopušta zaboraviti. Do kraja njihove prve istrage, Riggs shvaća da je možda pronašao nešto zbog čega se isplati živjeti – partnera i prijatelja, Murtaugha. Čak i Murtaugh shvaća da bi ovaj odnos ipak mogao uspjeti… Ako ih Riggs prvo ne ubije.

Smrtonosno oružje temelji se na scenariju Shanea Blacka, a seriju je stvorio Matt Miller (Forever, 100) koji je ujedno i producent s Danom Linom (filmovi Sherlock Holmes), Jennifer Gwartz (Veronica Mars, Forever) i McGjem (Laurine tajne, Lovci na natprirodno). Za produkciju serije zaslužna je tvrtka Lin Pictures u suradnji s tvrtkama Good Session Productions i Warner Bros. Television, a seriju distribuira Warner Bros. International Television Distribution.

Seriju "Smrtonosno oružje" ne propustite gledati subotom u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju