Izvrsna drama s elementima trilera objedinila je dvojicu holivudskih velikana koji se na snimanju navodno nisu najbolje složili...

Godine 1972. osmogodišnjem su Franku Maguireu protestanski ekstremisti ubili oca, navodnog katoličkog simpatizera. Dvadeset godina kasnije Frank (Brad Pitt) je karizmatski vođa skupine IRA-inih terorista, i nakon što mu drugovi nastradaju u jednom okršaju s vojskom i policijom, odlazi u Ameriku ne bi li nabavio 'stingere'. Zahvaljujući IRA- nim simpatizerima, kojih ima i među sucima, Frank, pod pseudonimom Rory, pronalazi utočište u domu Toma O'Meare (Harrison Ford), policijskog narednika koji misli kako je njegov gost običan momak iz stare domovine koji nastoji pronaći sreću preko bare.

Savršeni policajac, uzoran otac i suprug sa užasom shvaća kako s Roryjem, kojeg cijela obitelj voli, nešto nije u redu kada mu u stan upadne gomila maskiranih muškaraca. Ubrzo shvaća kako se Rory zakačio s krijumčarima oružja, a i britanski obavještajci su mu na tragu. Tom je odlučan da mladog teroristu uhapsi prije nego što nastrada.

Izvanredna drama s elementima trilera iz scene u scenu sve je napetija, a objedinjuje dva poznata glumca, Brada Pitta i Harrisona Forda, koji su briljirali u ovim ulogama. Brad Pitt besprijekorno je prikazao izmučenog Francisa McGuirea, a Harrison Ford ostvario je još jednu ulogu moralno nedodirljive osobe.

Harrison Ford za film je dobio 20 milijuna dolara, dok je Brad Pitt zaradio 12 milijuna, a Alan J. Pakula režirao je film jer je jedino on bio prihvatljiv izbor Harrisonu Fordu i Bradu Pittu. Nažalost, ispalo je da je ovo bio zadnji film prije redateljeve smrti. Iako su kružile glasine o nesuglasicama između glavnih glumaca koje su navodno dovele i do fizičkog obračuna na setu, glumci su negirali postojanje bilo kakvih konflikata između njih.

Ovo je jedan od dva filma iz 1997. u kojem je Brad Pitt lažirao strani naglasak. Drugi film bio je 'Sedam godina u Tibetu' u kojem glumi Austrijanca, a zbog vježbanja sjevernoirskog naglaska Brad Pitt napadnut je u Zapadnom Belfastu.

Napetu dramu 'Sjeme zla' pogledajte u nedjelju u večernjem terminu Doma TV-u.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju