Oskarovci Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio ponovno surađuju zajedno

Edward i Chuck, dva američka maršala, putuju do umobolnice na otoku Shutter. Žele istražiti bijeg pacijentice Rachel koja je tamo završila zbog utapanja vlastite djece. Edwardu se zbog zraka i okoline u kojoj se našao počinju priviđati razne neobične situacije o njegovoj ženi koja je stradala u požaru. U jednoj viziji ona mu govori kako je Rachel još uvijek na otoku. Pokrećući istragu otok zahvati velika oluja koja ga odsječe od svijeta.

Naslov filma zapravo je anagram engleske fraze „truths and lies“ što u prijevodu znači istine i laži. Prije nego što je Scorsese odlučio film nazvati „Otok Shutter“, naslov filma bio je „Ashecliff“, jednako kao što se zove i bolnica u filmu.

Uloga Chucka Aulea pripala je Marku Ruffalou nakon što je on, kao svaki pravi obožavatelj, poslao pismo Martinu Scorsesee u kojem je napisao kako više od ičega želi raditi s njim. Prije nego što je ta uloga pripala Marku Ruffalou, Scorsese i DiCaprio su birali između Roberta Downeyja Jr. i Josha Brolina.

Natpis „Zapamtite nas, jer i mi smo živjeli, voljeli i smijali se“ koji stoji na ulazu u bolnicu u filmu „Otok Shutter“ preuzet je s groblja u gradu američkom gradu Medfieldu. Taj je natpis nastao kao spomen na mnoge preminule od španjolske gripe 1918. godine.

Publika je ostala, blago rečeno, podijeljena oko završteka ovog filma jer se završetak može tumačiti na nekoliko različitih načina.

Gledatelje je ovaj film ostavio u šoku, a zašto se oko završetka filma "Otok Shutter" lome koplja ne propustite doznati u petak u večernjem terminu na Domi TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju