Film koji će vas prikovati za male ekrane

Krojač Paname, izazovni i napeti triler koji je 2001. okupio brojna velika imena poput Piercea Brosnana, Geoffreyja Rusha, Daniela Radcliffea, ali i mnoge druge, donosi uzbudljivu priču o ucjenama i lažima panamskih bogataša i moćnika. Nastao je prema knjizi objavljenoj pet godina prije samog snimanja.

Bezobzirni i zavodljivi britanski špijun Andy Osnard (Pierce Brosnan) prognan je u Panamu. Nadajući se kako će se domoći pravih informacija i tako doći u milost nadređenih, Andy upoznaje Harryja Pendela (Geoffrey Rush), bivšega londonskog prevaranta koji se sada bavi krojenjem odijela panamskih bogataša i moćnika. Pendel je poznat po odijelima koje izrađuje, ali i informacijama s kojima raspolaže. Iskorištavajući činjenicu da je Pendel u velikim dugovima, Andy Osnard započinje svoj plan ucjenjivanja, ujedno se pokušavajući dočepati Pendelove supruge Louise (Jamie Lee Curtis). Ne shvaćajući kako mu je Pendel dao potpuno izmišljene informacije, Osnard ih ipak odluči poslati svojim nadređenima.

 

Film je iste godine kada je i snimljen, nominiran za nagradu Zlatni medvjed na Filmskom festivalu u Berlinu, a zanimljivo je kako je uloga „Marka“, bila i debitantska uloga za tada 12-godišnjeg legendarnog glumca Daniela Radcliffea, koji je iste godine utjelovio i najpopularnijeg filmskog čarobnjaka u filmu „Harry Potter i Kamen Mudraca“.

Filma 'Krojač Paname' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju