Legendarnog glumca imate prilike gledati u filmu "Istjerivač pravde" na Doma TV-u!

Zanimljivo je značenje pseudonima glumca Clinta Eastwooda. Naime, jednom od najslavnijih glumaca u povijesti ranije spomenuto ime nije pravo! Clint Eastwood je pseudonim kojeg je uzeo kada se odlučio početi baviti glumom.

Pseudonim Clint Eastwood je anagram za old west action, odnosno 'staru akciju sa Zapada'. Glumac je oštri borac protiv nasilja te aktivno prosvjeduje protiv istog. Zato je mnoge šokiralo što je uzeo pseudonim spomenutog značenja.

 

 

Legendarnog glumca imate prilike gledati u trileru 'Istjerivač pravde' redatelja Jamesa Farga, poznatog i po filmovima 'Čovjek iz San Fernanda', 'Forced Vengeance', i seriji Beverly Hills, treći je nastavak izrazito popularnog serijala o inspektoru 'Prljavom' Harryju.

Glumački sastav čine Clint Eastwood, Tyne Daly, Harry Guardino, Bradford Dillman. Uloga odlučnog i nemilosrdnog Prljavog Harryja zasigurno je i jedna od najvažnijih u glumačkoj karijeri markantnog Clinta Eastwooda, danas značajnog američkog redatelja. Uz tu uloge, bitno je spomenuti i ulogu Bezimenog u kultnoj špageti-vestern trilogiji Sergia Leonea.  Scenarij filma su zajedno napisali Striling Silliphant i Dean Risner.

 

Radnja prati kako Harry Callahan nastoji zaustaviti bandu krvoločnih kriminalaca koji pod krinkom radikalno lijeve militantne organizacije vrši niz pljački i otmica, a pri čemu će Callahanu poteškoće ispočetka činiti i to što mu je po prvi put za partnera dodijeljena žena, inspektorica - mlada, energična i bistra Kate.

Film 'Istjerivač pravde' ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju