Gledajte je u filmu "Thor: Ragnarok" na Doma TV-u

Cate Blanchett, jedna od najboljih glumica današnjice, svoju glumačku karijeru započela je u kazalištu. Karijeru filmske glumice započela je kasnije, no od samog početka osvojila je srca obožavatelja, a i simpatije mnogih redatelja. Osvojila je mnogobrojne nagrade, a osim toga može se pohvaliti i uspješnim privatnim životom. Cate je supruga, Andrewa Uptona, upoznala netom prije odlaska u Englesku gdje je snimila film „Elizabeth“. Ubrzo su sei vjenčali i od tada su u sretnom braku te imaju tri sina i kćer.

Slavna glumica poznata je po karakternim ulogama snažnih žena, povijesnih junakinja i kraljica, ali i po slavnoj ulozi prvog Marvelovog ženskog zlikovca. Svaki negativac Marvel Cinematic Universe do "Thor: Ragnarok" bio je muško, no Cate je to promijenila. U filmu je utjelovila Helu, Boginju smrti koja je donjela novi i interesantan pogled na smrt u naizgled besmrtnome svijet.

U intervjuu za Los Angeles Times, Cate otkriva da je njezina „najveća borba“ tijekom snimanja bila potreba da se osjeća moćno i vjerodostojno kao glavni zlikovac u CGI odijelu, ali i da je uživala u samom snimanju. Razlog prihvaćanja uloge, kaže, osim što će biti prvi ženski zlikovac, bila je suradnja s poznatim redateljem Taikaom Waititijem.

Thor, najmoćniji zaštitnik Asgarda, sukobljava se s starim prijateljima i novim neprijateljima u filmu talentiranog novozelandskog redatelja, komičara i slikara Taike Waititija. Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog malja te se nađe u utrci s vremenom kad se mora vratiti u Asgard kako bi zaustavio Ragnarok – uništenje svog rodnog svijeta i kraj asgardske civilizacije – koji predvodi svemoguća i nemilosrdna Hela. No, prije toga mora preživjeti smrtonosno gladijatorsko natjecanje u kojem se suočava sa svojim bivšim saveznikom i kolegom Osvetnikom – Nevjerojatnim Hulkom!

Film "Thor: Ragnarok" pogledajte u nedjelju u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju