Pročitajte 10 zanimljivosti

Dr. Temperance Brennan je stručna forenzička antropologinja koja u slobodno vrijeme piše romane. Kad se standardne metode identifikacije tijela pokažu beskorisnima, policija zove Brennan koja ima neobičnu sposobnost pročitati tragove s kostiju žrtava.

I dok većina ne može podnijeti njezinu inteligenciju, poriv da sazna istinu ili način na koji se posvećuje svakoj istrazi, specijalni agent Seeley Booth iz FBI-eva odjela za ubojstva je iznimka.

Pročitajte 10 zanimljivosti o omiljenoj seriji koje će vas ostaviti bez daha:

1. Temperance Brennan je antropologinja koji u slobodno vrijeme piše romane o liku Kathy Reichs. U stvarnom životu, Kathy Reichs je antropologinja koja piše o liku Temperance Brennan.

2. Gotovo svaki put kada je Booth u središtu scene, na sebi ima: sat, FBI identifikacijsku iskaznicu, Zippo upaljač, Craps kockice, posebnu kemijsku, smeđe sunčane naočale i medalju sv. Christophera.

3. Djeca glavnih likova u seriji su dobila ime po bliskim prijateljima ili članovima obitelji koji su preminuli, kako bi se sačuvalo sjećanje na njih.

4. Trudnoće Emily Deschanel (Temperance Brennan) i Carle Gallo (Daisy Wick) su upisane u radnju serije.

5. Zack Addy je jedini stažist koji nosi plavu laboratorijsku kutu prije doktorata. Zack je ujedno i jedini stažist kojeg dr. Brennan zove prvim imenom.

6. Unatoč tome što je u braku s Hodginsom više od sedam godina, Angela ga je samo nekoliko puta oslovila prvim imenom.

7. U Brennaninoj sobi s kostima su 304 kutije kostiju.

8. U Angelinom uredu su samo 72 kutije s kostima.

9. Gledatelji su dugo sumnjali da Brennan ima nedijagnosticiran Aspergerov sindrom. Kao dokaz su naveli njezin intelekt i stručan način komuniciranja s bližnjima.

10. Mnogi slavni glumci su bili u igri za uloge Brennan i Bootha. Međutim, kemija između Emily Deschanel i Davida Boreanaza je na kraju presudila tomu da ih uzmu za glavne uloge.

 

Omiljenu kriminalističku seriju "Kosti" ne propustite pratiti subotom i nedjeljom u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju