Pogađate li o čemu je riječ?

Film "Svi sveci mafije" predstavlja stvaranje Tonyja Soprana. Priča je to koja otkriva ljudskost koja stoji iza Tonyjevih borbi te utjecaj koji je njegova obitelj, posebno njegov ujak Dickie Moltisanti, imala na to da postane najlegendarniji mafijaš svih vremena.

Radnja filma smještena je u Newarku u New Jerseyju u vrijeme ranih 70-ih godina. Tih su godina Ameriku obilježili mnogobrojni prosvjedi i velike migracije bijelaca, a mafijaške obitelji tad su vladale ulicama Newarka.

Mladi Tony Soprano teško se snalazi u srednjoj školi gdje, iako mu je rečeno da ima natprosječni IQ te kvalitete koje posjeduju dobri vođe, više naginje "obiteljskim poslovima".

Izvorni naziv filma "The Many Saints of Newark" zapravo potječe od Moltisantijeva prezimena koje, prevedeno s talijanskog na engleski, znači upravo "many saints". Zanimljivo je da Alessandro Nivola koji je u filmu utjelovio Dickieja Moltisantija nije shvatio da igra glavnu ulogu sve dok nije počelo snimanje, s obzirom na to da je prije početka pročitao samo neke dijelove scenarija.

Glumačku postavu filma čine još mnoga poznata imena, a jedno od njih je i Ray Liotta. Njemu je, naime, prvotno bila namijenjena uloga Tonyja Soprana u kultnoj seriji "The Sopranos" ("Obitelj Soprano", 1999.). Međutim, odlučio je da se ne želi baviti televizijskim serijama te je ulogu potom dobio James Gandolfini.

S druge strane, u filmu "Svi sveci mafije" mladog Soprana utjelovio je Gandolfinijev sin, Michael Gandolfini. Stoga još više iznenađuje činjenica da Michael nije pogledao seriju "Obitelj Soprano" prije no što je dobio ovu ulogu. No, to možda ni nije bilo neophodno, s obzirom na to da je neke scene u filmu morao snimati i po nekoliko puta jer je previše nalikovao očevoj interpretaciji Soprana! Naime, Michaelov je lik iziskivao prikaz još mladog tinejdžera, a ne odraslog i strašnog gangstera poput očeva lika.

 

Film "Svi sveci mafije" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju