Holivudska ikona s bogatom glumačkom i redateljskom karijerom

Morgan Freeman i u 85. godini trudi se uživati u životu. Iza sebe ima osebujnu filmsku karijeru koju je započeo filmskim prvijencem "Who Says I Can't Ride a Rainbow?" 1971., a poznat je postao zahvaljujući ulozi u sapunici "Another World".

Sredinom osamdesetih Freeman se počinje pojavljivati u sporednim ulogama često kao mudar i očinski lik. Nakon što prepoznali njegov talent, dobiva sve značajnije prilike. Najprestižniju nagradu, Oskara, za najboljeg sporednog glumca dobio je za ulogu u filmu "Djevojka od milijun dolara".

Posljednjih godina bavi se projektima koji sadržavaju teme o ljubavi, vjeri, ratu, slobodi u dokumentarnoj emisiji "Priče o Bogu s Morganom Freemanom" u sklopu koje je i posjetio susjednu BiH. U intervjuu za FACE TV istaknuo je da su Bošnjaci posebnan narod jer iako su preživjeli horor, spremni su oprostiti.

U životu je često naglašavao kako se rasizam može okončati tek kada će se prestati pričati o njemu pa je tako u interjvuu u emisiji "60 Minutes" odgovorio voditelju:

"Prestat ću te nazivati bijelcem, ali zamolit ću i tebe da mene ne nazivaš crncem."

Morgana Freemana pogledajte u subotu u večernjem treminu na Doma TV-u u napetom filmu "Paukova zavjera" koji ga je proslavio u ulozi iskusnog policijskog psihologa!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju