Morgan Freeman, holivudska ikona s bogatom glumačkom i redateljskom karijerom, i u 82. godini trudi se uživati u životu.

Filmski prvijenac bio mu je 1971. u „Who Says I Can't Ride a Rainbow?“, a poznat je postao zahvaljujući ulozi u sapunici „Another World“. Sredinom osamdesetih Freeman se počinje pojavljivati u sporednim ulogama često kao mudar i očinski lik. Nakon što prepoznali njegov talent, dobiva sve značajnije prilike. Najprestižniju nagradu, Oskara, za najboljeg sporednog glumca dobio je za ulogu u filmu „Djevojka od milijun dolara“.

Posljednjih godina bavi se projektima koji sadržavaju teme o ljubavi, vjeri, ratu, slobodi u dokumentarnoj emisiji „Priče o Bogu s Morganom Freemanom“ u sklopu koje je i posjetio susjednu BiH. U intervjuu za FACE TV istaknuo je da su Bošnjaci posebnan narod jer iako su preživjeli horor i spremni su oprostiti. U životu je često naglašavao kako se rasizam može okončati tek kada će se prestati pričati o njemu pa je tako u interjvuu u emisiji „60 Minutes“ odgovorio voditelju: "Prestat ću te nazivati bijelcem, ali zamolit ću i tebe da mene ne nazivaš crncem."

Morgana Freemana možete gledati u nedjelju u večernjem treminu na Doma TV-u u napetom filmu „Paukova zavjera“ koji ga je proslavio u ulozi iskusnog policijskog psihologa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju