Kara konačno postaje prava superjunakinja!

Kara Zor-El (Melissa Benoist) u drugoj sezoni serije "Supergirl" prihvaća svoje nadljudske sposobnosti i napokon postaje prava heroina kakva je željela biti od dolaska na Zemlju.

Nju su kao 13-godišnjakinju roditelji poslali s Kriptona da na Zemlji pazi na svog rođaka Kal-Ela koji je na Zemlju krenuo kao tek rođena beba. No, igrom slučaja na zemlji se našla daleko od svog rođaka te su je prihvatili, zaštitili i odgojili udomitelji Jeremiah i Eliza Danvers (Dean Cain i Helen Slater) i polusestra Alex (Chyler Leigh). Pod njihovim nadzorom Kara je naučila skrivati svoje fenomenalne moći kako bi zadržala u tajnosti svoj pravi identitet.

Jedanaest godina kasnije Kara živi normalnim životom u National Cityju i pomoćnica je medijskog mogula i neumoljive šefice Cat Grant (Calista Flockhart) te radi sa svojim prijateljem i tehničkim genijem Winnom Schottom (Jeremy Jordan) i slavnim fotoreporterom Daily Planeta Jamesom Olsenom, dobrim Supermanovim prijateljem (Mehcad Brooks) kojega je Grantova dovela iz Metropolisa. Kad je Alexin život ugrožen u avionskoj nesreći, Kara se koristi svojim moćima da je spasi. Ali poslije toga Kara zna da više ne može stajati po strani i otkriva se svima kao Supergirl.

Odsad ona balansira između svog posla u CatCo-u i zadataka u Odjelu za izvannormalne operacije (DEO), supertajnoj vladinoj agenciji u kojoj radi i Alex. Šef DEO-a Hank Henshaw (David Harewood) u početku je bio protiv toga da Supergirl radi za agenciju sve dok se ne otkrije da je Hank zapravo J'onn J'onzz, lovac na ljude s Marsa koji je obećao Jeremiji Danversu na samrti da će zaštititi Alex i Karu. Poslije je otkriveno da je Jeremiah živ i u zatočeništvu opasne paravojne organizacije Cadmus koja sve izvanzemaljsko vidi kao prijetnju.

U drugoj sezoni serije Kara sa svojim saveznicima rješava svađe između Zemljana i izvanzemaljske zajednice i istražuje Cadmus kojem je na čelu Lillian Luthor, majka Lexa Luthora. Kara se sprijatelji s Lillianinom pokćeri Lenom Luthor, novom direktoricom kompanije LuthorCorp. Zaljubljuje se u pridošlicu Mon-Ela, princa s Daxama, planeta blizu Kriptona i stalno pokušava uskladiti mnogobrojne poslovne i javne obveze s osobnim životom.

Glavni likovi u TV seriji "Supergirl" temelje se na likovima u seriji DC Comicsa autora Jerryja Siegela i Joea Shustera, zahvaljujući posebnom ugovoru s obitelji Jerryja Siegela. Producent serije jest Berlanti Productions u suradnji s Warner Bros. Televisionom, a izvršni su producenti Greg Berlanti ("Arrow", "Flash"), Ali Adler ("Sve je to normalno"), Andrew Kreisberg ("Flash", "Arrow") i Sarah Schechter ("Šifra zločina", "Laurine tajne").

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju