Priča o ženi koja se bori za skrbništvo nad djetetom zarađujući kao striptizeta.

Erin Grant (Demi Moore) je izgubila posao, a time i skrbništvo nad svojom kćeri Angelom. Nekad je Erin radila za FBI, a danas se bori za svaki novčić i nemajući drugog izlaza, zaposli se u striptiz baru u Miamiju kao plesačica. Među njenim obožavateljima je i kongresmen David Dilbeck, koji je u stanju učiniti sve da bi lijepu striptizetu imao kraj sebe. Rastrojeni kongresnik neće prezati ni pred čime kako bi pridobio Erin kako bi je zadobio.

Snimljen prema kontroverznom romanu Carla Hiaasena, film' Striptiz' mješavina je drame, humora i erotike, a ujedno je i jedna od najupečatljivijih uloga glumice Demi Moore. Njezini nezaboravni plesni pokreti, odlična izvedba Burta Reynoldsa i režija Andrewa Bergmana kombinacija su koja poziva na gledanje jednog od najuspjelijih filmova 1996.

Izvedba slavne glumice u ulozi striptizete Erin Grant nagrađena je rekordnim iznosom od 12.5 milijuna dolara, a sam film je veću popularnost stekao preko oceana, u kinima izvan Amerike.Demi Moore je pozvana na ponovno snimanje određenih scena tijekom kojih je morala nositi periku jer je za ulogu u filmu G. I. Jane obrijala dugu kosu koja je inače njezin zaštitni znak. No iza impresivne izvedbe i sjajnog izgleda Demi Moore stajalo je čak osam asistenata od kojih su se jedni brinuli za šminku, kosu i odjeću, a drugi za njezinu tjelesnu spremu i sigurnost.

Osim glavne glumice koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, na snimanju filma joj se pridružila i njezina kći iz stvarnog života koja u filmu igra ulogu Angele, kćeri za čije se skrbništvo bori Erin. Među glumačkom ekipom istaknuo se i Burt Reynolds u ulozi kongresmena Dilbecka čija se izvedba smatrala velikim povratkom na male ekrane upravo zbog uloge koju je igrao.

Iako se pokazao savršenim za tu ulogu, Burt Reynolds originalno nije uključen u glumačku postavu, ali je toliko inzistirao na ulozi u filmu da je osobno otputovao u Miami kako bi sudjelovao na audiciji. Naposlijetku je ostvario svoj cilj, prihvativši mnogo nižu zaradu od one koju je primao tijekom vrhunca karijere.

Film 'Striptiz' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju