Doma TV donosi drugu sezonu 'Smrtonosnog ulova', reality serije o skupini ribolovaca na aljaške rakove koji se svakodnevno suočavaju s ekstremnim vremenskim uvjetima radi „plijena“ od čak 100 milijuna dolara!

2. sezona, epizoda 8 - 9 - 3. veljače

Dugi dani i temperature ispod nule kidaju živce posadama „Mavericka“ i „Rolla“. „Time Bandit“ muči se s formiranjem leda na brodu. „Northwestern“ nastavlja lov na bakalar.

„Time Bandit“ lovi uz led. „Maverick“ se gotovo nasukao na nevidljivi sprud. „Cornelia Marie“ i dalje nema sreće. „Northwestern“ završava lov na bakalar i priprema se za lov na rakove.

2. sezona, epizoda 10 - 11 - 4. veljače

„Time Bandit“ izvukao je velik broj rakova nakon muke s ledom. 80 vrša broda „Aleutian Ballad“ nalazi se ispod površine leda. Na palubi „Mavericka“ pokvarila se dizalica koja diže vrše iz mora. „Rollo“ i dalje vadi pune vrše. „Northwestern“ vadi prve vrše, a član posade dekoncentriran je zbog bolesti člana obitelji. Na „Corneliji Marie“ Dave Millman ozlijedio je gležanj i zbog toga se moraju vratiti na otok St. Paul.

Dug boravak na „Northwesternu“ stvara napetost između kapetana i posade. Kapetan Sig dopušta posadi da se odmori nakon što ga Edgar uvjeri da ljudi više ne mogu, ali sutradan ujutro kad znatno zahladi, Sig budi ljude nakon samo tri sati sna i zahtijeva da se vrate na posao prije nego što ih led sustigne.

2. sezona, epizoda 12; 3. sezona, epizoda 1 - 5. veljače

„Time Bandit“ diže i posljednje vrše s osrednjim rezultatima. „Maverick“ je izgubio dvije vrše zbog leda. „Cornelia Marie“ oprezno prolazi uz led što strahovito diže tlak Philu Harrisu, ali ipak uspijeva stići do otvorenog mora. Na „Rollu“ hvataju veliku količinu rakova. Na „Corneliji Marie“ natječu se otac i sin te Phil spretno pobjeđuje sina Jakea. Na „Mavericku“ jedan član posade dobiva otkaz. Brodovi se vraćaju u St. Paul i Dutch Harbor na istovar, po plaću i k svojim obiteljima.

Brodovi se pripremaju za početak nove sezone lova na rakove. Na palubi „Cornelije Marie“ novak iz prošle sezone Jake Harris dobiva promaknuće, a novi član posade je Joshua Harris, Jakeov stariji brat i Philov najstariji sin. Novi čovjek na „Northwesternu“ je Stan Hansen, rođak braće Hansen. U međuvremenu „Farwest Leader“ dovodi Ragnhild Moncrief, kapetanovu ženu, kao novakinju/kuharicu/pratiteljicu. „Maverick“ je sada pod kontrolom Blakea Paintera, a njegovu posadu čine njegovi prijatelji, svi neiskusni u lovu na kraljevske rakove osim jednog člana koji postaje šef palube. Posade idu kupiti namirnice za sezonu te troše oko 5500 dolara na svako putovanje.

3. sezona, epizoda 2 - 3 - 6. veljače

Potraga za članom posade „Ocean Challengera“ nastavlja se iz zraka i s pomoću broda obalne straže Munro. Tijela dvojice članova posade bez odijela za preživljavanje pronađena su, dok je četvrti član izgubljen na moru. Preživjeli Kevin Ferrell opisuje obalnoj straži što se dogodilo. Flotu pogađa gubitak „Ocean Challengera“. „Northwestern“ drugi put spušta 150 vrša dok se muči s pokvarenom dizalicom. Šef palube Edgar Hansen čini kardinalnu pogrešku procjenjujući ulov prije izvlačenja.

„Northwestern“ nema sreće s drugim nizom od 150 vrša te odlučuje loviti bliže prvim vršama gdje su imali više sreće. Član posade „Northwesterna“ Matt Bradley napokon priznaje kapetanu Sigu Hansenu da bi trebao stići na sudsko ročište prije službenog kraja sezone zbog prijestupa zbog kojeg bi mogao dobiti osam mjeseci zatvora. Sig kori Matta jer je tako dugo čekao da mu priopći taj vrlo važan rok i podsjeća ga da se ne može predvidjeti kad će uloviti dovoljno i ispuniti kvotu.

3. sezona, epizoda 4 - 5 - 7. veljače

„Northwestern“ iznimno dobro lovi te posada puni spremnike do vrha, iako neprestani lov s 300 vrša iscrpljuje posadu. Na putu do vrša kapetan Sig Hansen i posada raspravljaju trebaju li predahnuti, ali Sig odlučuje nastaviti na što Edgar kaže: „Ako je Sig ikad imao ljudskih vještina, davno su nestale. Jedino što nas pokreće je novac.“ Stiže zamjenski vijak za „Corneliju Marie“, ali popravak se odgađa jer se vijak okreće na krivu stranu.

Sreća se nasmiješila „Time Banditu“ nakon što su spasili čovjeka iz mora dok su izvlačili pune vrše u sezoni kakva se viđa jedanput u životu. „Northwesternu“ nakon istovara rakova vrijednih gotovo 800 tisuća dolara i dalje ide dobro, iako član posade Matt Bradley još nije siguran hoće li stići na ročište. Edgar Hansen naslikao je zatvorske pruge na Mattovoj vodonepropusnoj jakni jer mu je dojadilo slušati njegove žalopojke kako ne želi provesti Božić u zatvoru. „Ne čini zločin ako ne želiš guliti kaznu“, Edgar podsjeća Matta.

3. sezona, epizoda 6 - 7 - 8. veljače

Brodovi se žure izvući posljednje vrše kako bi stigli na vrijeme dopremiti rakove na obradu. „Farwest Leader“ ima jednu od najboljih sezona u povijesti, pa Raghnild Moncrief slavi jer je pobijedila strah od velikih kraljevskih rakova pozirajući s jednim na istovaru u Akutanu. Sig Hansen, znajući da će za jedan dan cijena rakova pasti, žuri se „Northwesternom“ u Akutan isprazniti spremnike te za svoju kvotu zarađuje više od milijun dolara. Još važnije, kako su završili na vrijeme, Matt Bradley stiže na avion za Seattle i na sudsko ročište.

Flota počinje sezonu lova na snježne rakovice. Član posade „Northwesterna“ Matt Bradley koji je stigao na vrijeme na ročište u Seattle i izbjegao dugu zatvorsku kaznu vraća se na „Northwestern“, a pravne su nevolje sada iza njega. „Northwestern“ ima novog člana posade, novaka Jakea Andersona iz norveške obitelji ribara koji na palubi najpoštovanijeg broda u floti želi dokazati da je pravi muškarac. Sig ga odbija pozdraviti, kao što je tradicija. „Wizard“ također ima novog člana, Nicka, koji će učiti od Crosbyja.

Reality seriju "Smrtonosni ulov" ne propustite gledati od ponedjeljka do subote na Doma TV-u!


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju