Doma TV svojim gledateljima donosi reality seriju 'Smrtonosni ulov' koja gledatelje upoznaje s najopasnijim poslom na planeti: lovom na rakove na zaleđenom aljaškom Beringovu moru.

4. sezona, epizoda 8 - 9 - 17. veljače

Nakon brzog istovara „Time Bandit“ vraća se na pučinu. Sin kapetana Johnathana Hillstranda Scott opet je na brodu jer se Andy Hillstrand morao vratiti kući iz osobnih razloga. Slab ulov smanjio je broj kandidata koji bi mogli dobiti okladu dogovorenu na početku sezone, u igri su ostali samo „Time Bandit“ i „Wizard“. Borbom do posljednje vrše Johnathan Hillstrand s „Time Bandita“ pobjeđuje kapetana Keitha Colburna s „Wizarda“ s prosječno 75 rakova po vrši protiv 65.

Sezona lova na snježne rakovice 2008. započinje povratkom „Cornelije Marie“ koja se vraća nakon remonta motora. Cijela posada „Northwesterna“ oboljela je od gripe, osim novog člana Jakea Andersona, a na „Time Banditu“ dolazi do uobičajene promjene kapetana, Johnathana Hillstranda zamjenjuje mlađi brat Andy Hillstrand. Johnathanov sin Scott vraća se u lov na snježne rakovice.

4. sezona, epizoda 10 - 11 - 18. veljače

Posada helikoptera obalne straže na putu u Cold Bay s pacijentom spašenim s broda za obradu ribe „Island Enterprise“ ne uspijeva kontaktirati sa zapovjednim centrom. Kako im prijete led i nestašica goriva, piloti odlučuju promijeniti smjer i vratiti se u St. Paul. Nakon dva sata čekanja privatni teretni avion prevozi pacijenta u Anchorage na Aljaski.

Flota dobiva obavijest o nadolazećem uraganu. U Dutch Harboru kapetan Phil Harris s „Cornelije Marie“ odlučuje se za jeftiniji i jednostavniji način popravka jednog od motora kako bi izdržao do kraja sezone te se vraća u lov. Jaki valovi udaraju posadu „Wizarda“. Iz postrojenja za obradu rakova kapetana „Northwesterna“ Siga Hansena obavještavaju da su pomaknuli datum isporuke za dva dana i da žele veliku isporuku.

4. sezona, epizoda 12 - 13 - 19. veljače

Tri arktičke oluje kovitlaju se nad lovištem i uzrokuju teška oštećenja na mnogobrojnim brodovima. Posade se žure popraviti plovila dok se približava nova oluja. Na „Corneliji Marie“ kapetan Phil Harris ozlijedio je rebra jer je za vrijeme oluje pao s kreveta. Nakon saniranja ozljede, kapetan Phil odlazi u kormilarnicu i nastavlja ribolov na preostalih planiranih 15 tona.
 
Nakon posljednje cigarete kapetan Phil Harris s „Cornelije Marie“ u tri u noći prijavljuje se u bolnicu u Providenceu. Posada „Northwesterna“ pokušava doći do sidra koje je puklo za vrijeme oluje prethodne noći. S pomoću kuke posada pokušava osigurati teški sidreni lanac, ali brod se zbog jake struje miče i opasno naginje. Nakon četiri neizvjesna sata posada napokon uspijeva dohvatiti sidro. „Time Bandit“ dolazi na otok St. Paul po novog člana posade Earona Oversona.

4. sezona, epizoda 14 - 15 - 20. veljače

„Northwestern“ istovaruje 83 tone rakova na otoku St. Paul, ali led im otežava isplovljavanje. Kapetan Sig Hansen želi doći do vrša u sjevernim vodama prije nego što ih brzo nadolazeći led prekrije. U Dutch Harboru „Wizard“ istovaruje 185 tona rakova i vraća se na pučinu.
 
Posada „Wizarda“ nakon 27 sati vadi pune vrše. Nakon 36 sati rada posada „Northwesterna“ uspijeva spasiti vrše od nadolazećeg leda. Nakon premještanja vrša na sigurno, kapetan Sig Hansen kreće u lov na rakove koji je vrlo uspješan. Kad izvade jednu vršu na palubu, zbog jednog pokidanog dijela noga Nicka Mavara Jr. gotovo se uhvati u uže prilikom spuštanja vrše u ocean.

4. sezona, epizoda 16 - 21. veljače

Dok mora uhvatiti još 66 tona rakova, kapetan Murray Gamrath s „Cornelije Marie“ dobiva obavijest o datumu istovara. Kako je datum raniji od previđenog, a loše vrijeme gotovo prekida lov, posade se žure podići posljednje vrše ove sezone. U posljednja četiri sata sezone na „Northwesternu“ šef palube Edgar Hansen odlučuje napraviti lutku odjevenu poput člana posade i baciti je s kormilarnice da se našali s kapetanom Sigom Hansen, ali njegov se plan mijenja kad doplove do vrša.

11. sezona, epizoda 6 - 21. veljače

S vlastitim brodom u vrijednosti od 1,5 milijuna dolara i kvotom kraljevske rakovice većom od svih drugih skipera u floti, Elliott Neese sve to odbacuje i pozdravlja se od Smrtonosnog ulova. S djetetom na putu, Jake Anderson muči se zamijeniti Edgara na brodu Northwestern. Keith Colburn pokazuje svojim početnicima tko je glavni na Wizardu nakon što mu je Roger Slosstein postavio ultimatum. Poslije Keith posjećuje početnika Josha Harrisa na brodu Cornelia Marie i preispituje njegovu odluku da ne unovči veliku količinu bairdija.

11. sezona, epizoda 7 - 8 - 22. veljače

S flotom podijeljenom između crvene rakovice i bairdija, započela je utrka do cilja. Na brodu Cornelia Marie novi vlasnik Josh Harris čini sve što može da nastavi gdje je njegov otac stao. Uz to što je naučio upravljati brodom u svim uvjetima, preuzima i ulogu izvođenja psina nad ostatkom posade. Na brodu Time Bandit dug i naporan rad da bi se napunili spremnici znači da je golem ulov kapetana Johnathana Hillstranda u opasnosti da umre na vodi. U međuvremenu brod Northwestern pronašao je biomasu, a Jake Anderson očajnički želi nastaviti svoj uspon ka kormilarnici. Međutim, s izrazito kratkim fitiljem, možda je baš on sam sebi najgori neprijatelj.

Kapetani se žure napuniti spremnike i završiti sezonu lova na kraljevske rakovice. Kapetan Monte Colburn s broda Wizard bori se održati kontrolu nad posadom i želi da brod nastavi proizvodnju dok je njegov brat odsutan. Sig Hansen na brodu Northwestern želi ispuniti kvotu bairdija dok istodobno kapetana u nastajanju, Jakea Andersona, želi naučiti lekciju. Kapetan Casey McManus s broda Cornelia Marie žuri se dostaviti posljednju pošiljku i uputiti neiskusnog Josha Harrisa u sve poslove prije kraja sezone. Divlji Bill Wichrowski veoma je blizu cilja, samo mora proći Obalnu stražu Sjedinjenih Američkih Država bez zastoja.

Ne propustite uzbudljivu seriju 'Smrtonosni ulov' od ponedjeljka do subote na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju