Doma TV svojim gledateljima donosi reality seriju 'Smrtonosni ulov' koja gledatelje upoznaje s najopasnijim poslom na planeti: lovom na rakove na zaleđenom aljaškom Beringovu moru.

3. sezona, epizoda 8 - 9 - 10. veljače 

Flota nailazi na oluju. „Time Bandit“ nastavlja loviti, no neuspješno. „Farwest Leader“ ukrcava još 30 vrša u St. Georgeu i isplovljava prije oluje te kreće u lov na rakove. Na „Northwesternu“ posada misli da im se sreća osmjehnula kad izvuku pune vrše, ali mehanički problem s motorom prisiljava ih da se vrate u St. Paul na popravak. „Stellar Sea“ je popravljen te „Cornelia Marie“ kreće u ribolov. „Wizard“ ide u luku na popravak jer je val pokvario brzine prijenosa dizalice.

„Northwestern“ izvlači pune vrše dok posada pokušava nadoknaditi izgubljeno vrijeme. Iako je nov na brodu, Jakea posada prihvaća zbog želje da nauči i sve boljih vještina, no na teži način uči da podvale šefu palube nikad nisu dobra zamisao. Kako ga je Jake uštipnuo mamcem na oprugu, Edgar Hansen je vezao njegovu jaknu u klupko, pa Jake ne dolazi na vrijeme na sljedeći zadatak.

3. sezona, epizoda 10 - 11 - 11. veljače

Na valovitom moru i hladnoći zbog koje se stvara led, novak Guy s „Wizarda“ pukao je i otišao s palube, pa ostatak posade mora preuzeti njegove dužnosti. Guy se žali na posadu koja ga ne poštuje i da nema razloga da mu govore da „gura kao curica“, ali kapetan Monte naglašava mu da odlazak s palube upućuje na to da je čovjek koji odustaje i koji ne može obaviti posao za koji se javio dan prije.

Nakon odlaska na sjever u potragu za ledom te nakon što je Edgar ostavio snježne anđele i logotip „Northwesterna“ na jednoj od najvećih ledenih ploča na koje su naišli, kapetan Sig Hansen s „Northwesterna“ žuri se na jug izvući vrše prije nego što ih led dostigne. Nezadovoljni novak Guy s „Wizarda“ uviđa da nije fer prema kolegama ostati u zatvorenom dok se oni vani smrzavaju uklanjajući led s broda, pa se vraća na posao.

3. sez., ep. 12; 4. sez., ep. - 1 - 12. veljače

„Time Bandit“ oprezno prolazi kroz led do broda za preradu „Independence“ na otoku St. Paul. Dok brod pokušava isploviti iz St. Paula, nailazi na previše leda, pa se mora vratiti u St. Paul i provesti neizvjesnu noć blizu obale gdje se „Alaskan Monarch“ u istim takvim uvjetima nasukao 1990. Led se stišće i gura brod prema obali, pa kapetan Johnathan Hillstrand aktivira alarm i budi posadu kako bi u smjenama stražarili i pratili dolazi li zbog leda do napuknuća u oplati, a on za to vrijeme traži put do otvorenog mora.

Na putu u Dutch Harbora iz Seattlea u saveznoj državi Washington, „Wizardu“ je neočekivani val visok 12 metara u trupu probio rupu od 15 m. Kapetan Monte Colburn privremeno ju je zakrpao dok se „Wizard“ ne vrati u brodogradilište na popravak. Sin kapetana Johnathana Hillstranda Scott pridružuje se posadi „Time Bandita“. Osim uobičajene opreme i vrša, posada ukrcava i hrđavi kamionet da se našali s kapetanom Philom Harrisom s „Cornelije Marie“. Prije isplovljavanja u novu sezonu, kapetani se okupljaju u mjesnom baru te razgovaraju o nadolazećoj sezoni i „Wizardovoj“ nesreći na putu u Dutch Harbor. Kapetani se klade i ove sezone. Onaj tko uhvati najveću prosječnu količinu u 25 vrša dobit će sto dolara.

4. sezona, epizoda 2 - 3 - 13. veljače

Oluja prisiljava „Northwestern“ da spusti vrše 93 km prije dolaska do planiranog mjesta. „Time Bandit“ priređuje psinu kapetanu Philu Harrisu s „Cornelije Marie“ zamjenjujući jednu njihovu vršu starim kamionetom. Kad posada „Cornelije Marie“ izvuče kamionet, dobro se nasmije, a zatim ga bace u more. Kapetan Phil preko radija kontaktira s kapetanom Johnathana Hillstranda i daje mu čistu peticu za psinu. Kapetan Rick Fehst s „Early Dawn“ žuri se okončati lov na smeđe kraljevske rakove kako bi se prebacio na crvene. Brod je završio sezonu s uhvaćenih 356 tona smeđih rakova vrijednih 1,9 milijuna dolara.

Uobičajeno lovište bilo je velikodušno prema „Time Banditu“, izvukli su prosječno 60 rakova po vrši u 12 sati. Nakon 19 dana lova „Time Bandit“ prvi je brod koji se vraća u Dutch Harbor na istovar. Na povratku novi član posade Scott Hillstrand razmatra hoće li nastaviti raditi kao ribar. I tradicionalno lovište „Northwesterna“ donijelo je dobar ulov, ali novi član posade Jake Anderson naljutio je kapetana Siga Hansena jer je traljavo brojio rakove. Šef palube Edgar Hansen kori posadu jer ne nose nož koji se upotrebljava u izvanrednim situacijama kad netko zapne o uže.

4. sezona, epizoda 4 - 5 - 14. veljače

Posada „Wizarda“ postavlja 55 vrša na području od 17 km koje kapetan Keith Colburn naziva „man killer“. Kako novi član posade Jason Moilanen nije bio na palubi kad su počeli spuštati vrše, kapetan Keith daje mu savjet kako se nositi s dugim smjenama. Nakon tri tjedna lošeg ulova i sa samo tri dana za lov na 40 tona rakova koje trebaju dostaviti, kapetan Phil Harris s „Cornelije Marie“ preko radija moli druge kapetane savjet kamo spustiti vrše, ali odgovor ne stiže.

Na „Wizardu“ „man killer“ i dalje donosi dobar ulov, prosječno 90 rakova po vrši. Kapetan Keith Colburn odlučuje nastaviti te kaže bratu Monteu Colburnu da preskoči smjenu u kormilarnici i ode na palubu čim se probudi. To izaziva napetost među braćom, završava svađom zbog Monteova stava te ruši moral posade. Na kraju „Wizardove“ vrše sadrže 83 tone rakova te se brod vraća na prvi istovar ove sezone.

4. sezona, epizoda 6 - 7 - 15. veljače

Nakon što istovari 82 tone rakova vrijednih 756 tisuća dolara, „Northwestern“ se žuri na lovište kako bi uhvatio preostalih 8600 kg kvote u devet dana prije nego što cijena padne. Iako prosječno love 60 rakova po vrši, kapetan Sig Hansen, zabrinut zbog veličine rakova, odlučuje slijediti instinkt i otići na drugo lovište. No ispostavilo se da je povukao loš potez jer u vršama ima manje rakova te posada prigovara da nisu trebali mijenjati lovište.

Olujno more, nedostatak prikladne opreme (npr. natrijskih svjetiljki i stola za sortiranje rakova) i neiskusna posada koja tri godine nije lovila rakove na „North Americanu“ teškom mukom pokušava uhvatiti 10 tona rakova i napuniti spremnike. Pod pritiskom da ispune kvotu u ograničenom vremenu, naredba šefa palube Johna Skaara da brže spuštaju vrše izaziva sukob jer ostali članovi posade smatraju da žurba smanjuje sigurnost.

4. sezona, epizoda 8 - 9 - 16. veljače

Nakon brzog istovara „Time Bandit“ vraća se na pučinu. Sin kapetana Johnathana Hillstranda Scott opet je na brodu jer se Andy Hillstrand morao vratiti kući iz osobnih razloga. Slab ulov smanjio je broj kandidata koji bi mogli dobiti okladu dogovorenu na početku sezone, u igri su ostali samo „Time Bandit“ i „Wizard“. Borbom do posljednje vrše Johnathan Hillstrand s „Time Bandita“ pobjeđuje kapetana Keitha Colburna s „Wizarda“ s prosječno 75 rakova po vrši protiv 65.

Sezona lova na snježne rakovice 2008. započinje povratkom „Cornelije Marie“ koja se vraća nakon remonta motora. Cijela posada „Northwesterna“ oboljela je od gripe, osim novog člana Jakea Andersona, a na „Time Banditu“ dolazi do uobičajene promjene kapetana, Johnathana Hillstranda zamjenjuje mlađi brat Andy Hillstrand. Johnathanov sin Scott vraća se u lov na snježne rakovice.

Ne propustite uzbudljivu seriju 'Smrtonosni ulov' od ponedjeljka do subote na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju