Dobra ravnoteža mitološkog i romantičnog čini ovaj film primamljivim za sve ljubitelje takve tematike.

Lady Guenevere (Julia Ormond) zajedno sa svojom svitom kreće na put k svom budućem mužu i savezniku Kralju Arthuru (Sean Connery). Princ Malagant (Ben Cross), smrtni neprijatelj Kralja Arthura, očajnički želi vlasništvo nad njenom zemljom tako da pod svaku cijenu želi spriječiti taj brak. Lutajući vitez Lancelot (Richard Gere) stat će u obranu Lady Guenevere i izbaviti je iz ruku opasnih odmetnika. Kada mu ona zauzvrat ponudi nagradu, jedino što on poželi je njezin poljubac. Lancelot postaje Prvi vitez kralja Arthura, a nakon još jedne Malagantove otmice ponovno spašava sada već Kraljicu Guenevere koja više ne može kriti svoje osjećaje prema njemu. Spremni su izigrati prijateljstvo i povjerenje Kralja Arthura te prihvatiti kaznu, možda i smrt, ali jedno bez drugoga više ne mogu.

Vitezovi oktuglog stola česta su tema mnogih filmskih naslova, no u ovom avanturističkom filmu do izražaja dolaze posebno unutarnji konflikti nemoguće ljubavi, a dobra ravnoteža mitološkog i romantičnog čini ovaj film primamljivim za sve ljubitelje takve tematike. Osim toga, dva velika imena filmske industije, Sean Connery i Richard Gere, čine ovaj film još uzbudljivijim, kao i sjajna Julia Ormond koja se našla uz njih.

Iako je Richard Gere mislio kako je prestar i previše neuvjerljiv za ulogu Lancelota, naposlijetku je ipak prihvatio ulogu u filmu. Za vrijeme snimanja filma, bio je u braku s jednim od najpoznatijih supermodela svih vremena, Cindy Crawford. Kada se u 'London Timesu' pojavila glasina o njihovom braku, oni su zahtjevali da se ona ukloni, da bi nakon završetka snimanja objavili kako je njihov ipak brak gotov.

Uz Gerea se pojavljuje i jednako uspješan Sean Connery koji je za film zaradio vrhunsku plaću, iako se u prvi put pojavljuje tek nakon 30 minuta. S druge strane, Glumica Julia Ormond plaćena je 350,000 dolara za film, dok su nezini muški kolege zajedno zaradili 14 milijuna dolara!

Još jedan slavni glumac koji je trebao biti uključen u ovaj film je Mel Gibson koji je na kraju odustao od projekta zbog sudjelovanja u filmu 'Hrabro srce'. Također, redatelj Terence Young trebao je režirati film, ali preminuo je prije pročetka snimanja. Ovaj film ujedinio bi ga sa Seanom Conneryjem nakon suradnje na filmu 'Thunderball'.

Avanturistički film "Prvi vitez" ne propustite pogledati u nedjelju na Doma TV-u.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju