Pogledajte kako komentiraju svoje uloge

 

O glumcima:
SHERLOCK HOLMES
(Jonny Lee Miller)

Sherlock Holmes je bivši konzultant Scotland Yarda koji sada živi u New York Cityju, nakon što je prošao odvikavanje zbog problema s ovisnošću. Sherlock je genij dedukcije sa širokom lepezom neobičnih interesa i žarom koji mu pomažu u istragama. Shvativši da u Americi ima više zanimljivih kriminalnih slučajeva, ostaje u New Yorku. Kontaktira bivšeg suradnika, kapetana Thomasa Gregsona iz njujorške policije, kako bi se vratio na stari posao detektiva konzultanta. Otac ga prisiljava da živi s dr. Joan Watson, svojom „trijeznom pratiteljicom”. brojne zločine.


JOAN WATSON
(Lucy Liu)
Dr. Joan Watson bivša je kirurginja koja dolazi Holmesu kad je njegov otac angažira kao njegovu trijeznu pratiteljicu, kako bi ostao u apstinenciji nakon izlaska s rehabilitacije. Nakon što joj ugovor istekne, ona ostaje lažući Sherlocku da je njegov otac nastavio koristiti njezine usluge. On s vremenom počinje cijeniti njezin doprinos i vjerovati joj, dok mu ona pomaže da se pomiri sa životom nakon ovisnosti. Nakon nekog vremena Sherlock otkriva da je saznao da Joan više nije plaćena da bude njegova pratiteljica. Nudi joj mjesto pripravnice, rekavši joj koliko mu znači i pomaže da se usredotoči. Joan pristaje i počinje obuku za detektiva uz Sherlocka. Nakon što Sherlock ode u London, Joan postaje najtraženija detektivka konzultantica za 11. postaju, prihvaćajući i tradicionalnije slučajeve za privatne detektive koje Sherlock izbjegava. Usprkos tomu, dvojac nastavlja surađivati, iako Joan prihvaća i pokoji slučaj neovisno o njemu. Joan ima brata Orena i polusestru Lin Wen. Joan i njezina polusestra Lin dijele oca, ali imaju različite majke.

THOMAS "TOMMY" GREGSON
(Aidan Quinn)

Thomas "Tommy" Gregson kapetan je 11. postaje njujorške policije. Prethodno je bio dodijeljen Scotland Yardu kako bi promatrao njihov Protuteroristički ured, gdje se susreo sa Sherlockom i bio zadivljen njegovim radom. Holmes mu se iskreno sviđa i njih dvojica dijele međusobno poštovanje - Sherlock Gregsona opisuje kao istražitelja kojeg poštuje i divi mu se, a Gregson priznaje da je Sherlock 'gnjavator'.

MARCUS BELL
(Jon Michael Hill)
Marcus Bell mlađi je časnik u 11. postaji s kojim Sherlock i Joan često rade. Iako se u početku protivi ideji primanju pomoći od Sherlocka, s vremenom počinje priznavati Sherlockove sposobnosti i spremno prihvaća njegove savjete. Gregson eksplicitno primjećuje da je Bell dobar partner za Sherlocka i Joan jer prepoznaje kad okolnosti zahtijevaju kršenje pravila (poput ulaska u imovinu sumnjivaca bez zakonskih naloga), a pritom im ne dopušta da krše pravila koja bi ugrozila kasnije sudske slučajeve. Nakratko je premješten na promatračku ulogu kad zadobije potencijalno ozbiljnu ozljedu ramena od neprijateljskog svjedoka kojeg je Sherlock ranije ispitao; to uzrokuje napetost u njegovu odnosu sa Sherlockom, ali suočavanje s Holmesom pomaže Bellu da prebrodi psihološke probleme koji su usporavali njegov oporavak i on se uskoro vraća u svoju staru ulogu.

Seriju "Sherlock i Watson" pratite subotom i nedjeljom u večernjem terminu na Doma TV-u!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju