Jerry Seinfeld (Jerry Seinfeld), George Costanza (Jason Alexander), Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus) i Cosmo Kramer (Michael Richards) četvero je prijatelja iz New Yorka.

 2. sezona, epizoda 4. - 6. - 3. kolovoza

Iako ne može vjerovati da je stvarno zainteresirana za njega, George (Jason Alexander) ipak pozove Carol na drugi sudar.
No kada odbije njezin poziv da nakon izlaska popiju kavu u njezinu stanu, uvjeren je da je uprskao šansu da je ikada više vidi.
U međuvremenu, kada Jerry (Jerry Seinfeld) otkrije da Donna, djevojka s kojom izlazi, voli reklame koje on mrzi pita se treba li više izlaziti s njom.
Elaine (Julia Louise-Dreyfus) uvjeri Georgea da si pruži još jednu šansu pa opet nazove Carol. No nakon nespretne poruke koju je ostavio na sekretarici, opet se uplaši se da je više nikada neće čuti.
U međuvremenu, Donna se ne želi više viđati s Jerryjem jer je saznala da je izrugivao nju i reklame koje ona voli.

Nakon što stariji stanar umre u stanu iznad njegovog, Jerry (Jerry Seinfeld) uvjeri upravitelja da stan prepusti Elaine (Julia Louise-Dreyfus). No kada shvati da će ona moći pratiti svaki njegov korak, nije siguran želi li da mu ona bude susjeda.
U međuvremenu, George (Jason Alexander) odluči glumiti da je oženjen kako bi privukao slobodne djevojke.
Kada netko ponudi upraviteljima 5,000 dolara za stan, Jerry zna da se ne mora brinuti za Elaine. Međutim, kada vidi koliko je uzbuđena zbog novog stana, odluči joj posuditi novac za stanarinu.
Na zabavi nakon maratona, George iskušava novu strategiju s vjenčanim prstenom, a Jerry uživa biti Elainin junak jer joj je našao novi stan.

Dok pretražuje kutiju punu stvari koje su pripadale Jerryjevom pokojnom ujaku, George (Jason Alexander) otkriva kip jednak onom koji je razbio kada je bio dječak. George želi iznenaditi svoje roditelje pa mu Jerry (Jerry Seinfeld) poklanja kip. U međuvremenu, Jerry zaposli mladog glumca Rayja (Michael D. Conway) da mu počisti stan dok je na putu. Kada se vrati s puta, oduševi se poslom koji je Ray obavio. Međutim kada ode k Rayju da bi mu se zahvalio, ugleda kip koji je obećao Georgeu. Nakon svađe, dogovore se da će se naći u kafiću kako bi saznali istinu o kipu.

2. sezona, epizoda 7. - 9. - 4. kolovoza

Nakon svađe sa šefom Rickom Levitanom (Fred Applegate), George (Jason Alexander) daje otkaz i zaklinje se da se nikada neće vratiti na posao. No nakon razgovora s Jerryjem (Jerry Seinfeld) o mogućnostima obavljanja drugih poslova, George se odluči vratiti u ured i pretvarati kao da se ništa nije dogodilo. U međuvremenu, Jerry nevoljko pristane odnijeti Kramerovu odjeću u praonicu zajedno sa svojom.
Kada mu povratak na posao ne upali, George odluči iskoristiti Elaine (Julia Louise-Dreyfus) da se osveti Ricku. U međuvremenu, Jerry se sjeti da je u vreći s odjećom za pranje slučajno ostavio 3.500 dolara te se vrati u praonicu. Vlasnik kaže da nije odgovoran za izgubljen stvari, pa ga Kramer nagovara da mu se osveti i u perilicu ubaci cement.

Jerry (Jerry Seinfeld), Elaine (Julia Louise-Dreyfus) i George (Jason Alexander) sjede u restoranu. U jednom trenutku, George pomisli da da ima srčani udar te ga oni hitno odvode u bolnicu. George je uvjeren da će umrijeti, ali ga liječnik utješi i kaže mu da nije imao srčani udar. Ipak, morat će obaviti jednu operaciju: morat će izvaditi krajnike!
U međuvremenu, Jerry počinje paničariti kada ne može dešifrirati jednu poruku, a Elaine postane opsjednuta člankom u jednom časopisu.
George se priprema za operaciju, ali ga Kramer (Michael Richards) uvjeri da mora izbjeći nož i obratiti se iscjelitelju Toru. Tor savjetuje Georgeu da izbjegava vruću vodu te mu proda biljni čaj za ispiranje. Na osnovi svega toga, Jerry posumnja da je Tor prevarant.
U međuvremenu, Elaine sluša detaljno predavanje o svome jeziku…

Dok sami gledaju televiziju, Jerry (Jerry Seinfeld) i Elaine (Julia Louise-Dreyfus) sjećaju se dana kada su bili zaljubljeni par. Nakon što su postavili nova pravila zbog očuvanja prijateljstva, oboje zaključe da se opet mogu seksati.
No kada za to sazna George (Jason Alexander), sa sigurnošću kaže Jerryju da im takva veza ne može funkcionirati.
U Elaininu stanu, Jerry pokušava iskušati nova pravila te nakon probuđenih iskri odluči ostati. No Elaine ti ipak ne želi.
Dok razgovara s Georgeom o tome što će pokloniti Elaine za rođendan, Jerry se plaši da bi joj mogao poslati krivu poruku.
 

Seriju 'Seinfeld' ne propustite pratiti vikendom na Doma TV-u.


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju