Doma TV donosi seriju iz popularne franšize "Navy CIS"

Doma TV donosi seriju iz popularne franšize "Navy CIS" o specijalnim agentima koji rješavaju zločine povezane s vojnim osobljem. Hrabri borci protiv kriminala ovoga su puta smješteni u osebujnom New Orleansu, a tim predvodi specijalni agent Dwayne Pride zvan King, kojeg tumači glumac Scott Bakula, gledateljima poznat po glavnoj ulozi u nagrađivanoj seriji "Quantum Leap" s početka devedesetih.

Zanimljivo je da se njegov lik predvodnika ekipe agenata temelji na stvarnoj osobi. Riječ je o D'Wayneu Swearu koji je radio za ured šerifa okruga Hancock u New Orleansu, a uloga je bila toliko dobro napisana da je za nju interes pokazao i Richard Gere, no producenti su ga morali odbiti jer nije odgovarao ulozi.

"Radio sam ovo već nekoliko puta, glumio sam nekoga tko se nalazi na setu i pomaže vam bolje dočarati lik jer se možete okrenuti i pitati ga gdje bi on u toj situaciji držao pištolj ili odakle bi izvadio lisičine te kako bi prišao tijelu. Mislim da je stvarnost zanimljivija od stvari koje mi smišljamo, a on je to sve prošao. Strahovito nam pomaže to što je s nama", rekao je Bakula o snimanju serije i suradnji s "pravim" agentom Prideom.

Što se tiče iskustva snimanja u New Orleansu, Bakula ističe da je sam grad jedinstven zbog svojeg naslijeđa, povijesti i ljudi. "Nije to mladi grad. Za serije poput naše koje trebaju imati duha, pronalazimo ga u gradu. Ovo je kolijevka jazza. Hrana je izvrsna, a stanovništvo divno."

Kad je riječ o lokalnom dijalektu, Bakula kaže da uzima poduku, ali i uči od stanovnika New Orleansa: "Slušam ljude koji ovdje žive i koji mi kažu da se nešto izgovara drugačije. To je dobro jer mi pomažu da budem vjerodostojniji", zaključuje.

Seriju "Navy CIS New Orleans" pratite od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na Doma TV-u!


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju