Za ovu ekipu detektiva ne postoji nerješivi slučaj!

2. sezona, 7. epizoda - 15. srpnja

Tijekom besplatnog prikazivanja starog filma Vincenta Van Ghoula, koji gledaju s pola grada na gradskom groblju Crystal Covea, ekipu napadne demon s groblja! U želji da to istraži, ekipa sljedeći dan ponovno odlazi na groblje. Prva osoba koju ondje vide je savršen sumnjivac, pazikuća Gorak. Izgleda kao demon s groblja i čak je zasiktao na njih. Ipak, ne želeći odmah povjerovati tom „profiliranju negativaca“, odlučuju proširiti istragu i na kuću Bjorklund koja se nalazi na groblju.

Bjorklundi su majka i tri predivne, čarobne, šarmantne i savršene kćeri! Fred i Shaggy uskoro žele samo uživati u njihovu predivnom gostoprimstvu, a Daphne postaje ovisnica o čokoladi. Velma, Scooby i šerif Stone čine nešto nepojmljivo. Slijede očitog sumnjivca. I, prvi put, zbilja je očiti sumnjivac kriv! Gorak je krao prirodni plin od gradske plinare. Kao prilog svemu ovom zlu, gospodin E. se ponovno susreće s Periklom.

2. sezona, 8. epizoda - 16. srpnja

Tijekom uspona na planinu Diabla u pustinji, dvojicu planinara napadne Lilith, leteći, anđeo uništenja tamnih krila. U bolnici u Crystal Coveu ekipa razgovara s planinarima i odlazi riješiti ovu tajnu. Odlaze u Scorpion Wells u podnožju planine Diabla i nalaze gradić od prikolica i njegove vrlo sumnjičave i neljubazne stanovnike. Lilith napada i tjera ekipu iz grada. To ih svejedno ne zbunjuje i ekipa se penje na planinu i ondje nalazi ludu staru rudarku Bor koja tvrdi da je Lilith na brodu s njom. Na njezinu brodu.

Zbunjena ekipa otkriva drevnu španjolsku galiju na vrhu suhe pustinjske planine! Ovamo ju je dovukao El Aguirre, kapetan Konkvistadora koji je ukrao prokleto blago i zakopao ga ispod Crystal Covea! Na brodu se nalazi kapetanov dnevnik prepun važnih informacija i, naravno, peti dio planisfernog diska!

U borbi s Lilith oko neprocjenjivog artefakta, ekipa kreće u ludu vožnju niz planinu na starom brodu! Na kraju doznajemo da je Lilith zapravo Voda od Hrenovki koja radi za gospodina E.-ja. No u trenutku iskrenosti, u ime njihova prijateljstva, daje disk Velmi i odlazi u pustinju. Poslije, dok se ekipa vozi prema gradu, netko ih promatra. Duh El Aguirrea! Kapetan Konkvistadora! Poludjela duša zauvijek zarobljena između dva svijeta!

2. sezona, 9. epizoda - 17. srpnja

Kada poludjeli sablasni puritanski sudac Hebediah Grimm počne mučiti Crystal Cove i osuđivati gradsku mladež, ekipa Društva za tajne umiješa se u to... možda i previše.

Čini se da su Ethanu i Garyju ovi neobični napadi koristili, jer prvo spašavaju, a potom hodaju s najljepšim djevojkama u školi! Zbog toga su glavni osumnjičeni, ali obojica imaju neoborive alibije - obojica su viđena kako se bore s Hebediahom!

Ekipa ubrzo ostaje bez tragova i obraćaju se za pomoć Fredovim roditeljima, Bradu i Judy. Ovi vrhunski stručnjaci za zamke presretni su što će s Fredom provesti više vremena i zajedno izraditi zamku u koju hvataju oba Hebediaha Grimmsa! Ispostavlja se da su se Ethan i Gary izmjenjivali u ulozi Hebediaha Grimma u ovoj nevjerojatnoj misteriji. A što im je bio motiv? Djevojke. Htjeli su izlaziti s djevojkama! To je moguće samo u Crystal Coveu.

2. sezona, 10. epizoda - 18. srpnja

Na skijaškom izletu u hladne i snježne planine Društvo za tajne s puta skrene lavina i noć moraju provesti u jezivoj knjižnici koja je 1880-ih bila dvorac poznatog željezničkog bogataša i avanturista Oswalda Burlingtona. Burlingtonova knjižnica prepuna je tajni. Kada ekipa počne vidjeti priviđenja i čudovišta, moraju otkriti što se krije iza svega toga ili s planine neće sići živi.

Istražujući podrobnije te utvare iz noćnih mora, otkrivaju da su postali žrtve dima jedne vrste drveta, koji uzrokuje grozne halucinacije i optičke varke. A drvo pali nitko drugi doli kućepazitelj Burlingtonove knjižnice – u nadi da će zaplašiti i otjerati svakoga i zatvoriti knjižnicu kako bi se odselio u toplije krajeve. Ali čekajte, to nije sve.

Doznajemo da je Oswald Burlington imao svoju ekipu za rješavanje tajni po imenu „Dobrotvorna loža tajni“ i da je i on bio vrlo blizu pronalaska planisfernog diska! Cassidy Williams donosi Velmi još dokaza koji upućuju na to da je i obitelj Darrow Family bila družina za rješavanje tajni po imenu „Družba tajni“! Veliki misterij postaje sve tajnovitiji.

2. sezona, 11. epizoda - 19. srpnja

Cassidy Williams neprestano napadaju roboti ubojice iz dubokog mora i Društvo za tajne odlučuje pomoći joj da otkrije tko i zašto šalje te robote. Na redu je avantura u morskim dubinama!

Za pomoć zamole Toma i Tuba, dvojicu ronilaca koji imaju svoju podmornicu „Moby Dick“ i svojeg tuljana po imenu Scooby! Odvode našu ekipu i Cassidy duboko u Pomoćnu zonu – ispod površine mora, gdje sunce nikada ne dopire. Ovdje nalaze napušteni Misionarski Grad koji je otklizao u more prije 300 godina i prepun je ubojitih robota koji nešto iskopavaju.

Roboti napadnu družinu i prisile ih da se skriju u veliki podvodni laboratorij koji je nekada davno izgradila Abigail Gluck, luda znanstvenica i jedna od članica Burlingtonove izvorne ekipe. Tražila je šesti dio planisfernog diska.

Iako je ona već desetljećima mrtva, profesor Periklo nastavio je njezin rad i zaposlio je robote, ne samo da nađu dio diska nego i da unište Društvo za tajne. Družina se uspijeva izvući iz ove podmorske noćne more, ali profesor Periklo uspijeva naći šesti dio planisfernog diska.

Animiranu seriju 'Scooby-Doo! Nove tajne' pratite od ponedjeljka do petka na Doma TV-u.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju