5 stvari koje će vas iznenaditi...

Fiktivni junak inteligentnog uma i nadljudskih mentalnih sposobnosti kojeg je stvorio Sir Arthur Conan Doyle ponovno pomiče granice u filmu Sherlock Holmes: Igra sjena. Najpoznatijeg detektiva utjelovio je Robert Downey Jr., a njegovog partnera u borbi protiv kriminala, doktora Johna Watsona, odigrao je Jude Law.

5 stvari koje niste znali o snimanju filma Sherlock Holmes: Igra sjena:

1. Robert Downey Jr. morao je smršavjeti kako bi upotpunosti odgovarao orginalnom književnom opisu Sherlocka Holmesa.
Pošto je fiktivni junak opisan kao mršav i vitak, Downey Jr. je nakon snimanja Iron Mana 2 morao izgubiti veliki postotak mišićne mase kako bi što vjerodostojnije utjelovio glavnog junaka. 

2. Tijekom snimanja filma došlo je do drastičnih promjena scenarija.
Prvotni scenarij koji je predstavljen medijima nije odgovarao završnom scenariju filma, zapravo redatelj Guy Ritchie dodatnu inspiraciju za Igru sjena uzeo je iz Doylesove knjige „The Final Problem“.

3. Jedna od uloga u filmu pripala je i umirovljenom WWF hrvaču Robertu Mailletu
Kada je Richie shvatio da ovaj poznati dvometraš zna francuski jezik, promjenio mu je ulogu i dodao tekst na francuskom.

4. Kung Fu sposobnosti Roberta Downeyja Jr. promjenile Holmesov karakter.
Fiktivni junak Sherlock Holmes poznat je po svojim mentalnim sposobnostima, njegova fizička spremnost ni u jednoj knjizi nije dolazila do izražaja. Međutim još jedna od promjena na setu bilo je saznanje da je Downey Jr. dobar Kung Fu borac što je Richie iskoristio kako bi dobio na dodatnoj atraktivnosti filmskih scena.

5. Brad Pitt trebao utjeloviti profesora Moriartyja?
Richie je u zadnjoj minuti odlučio da će Jared Harris utjeloviti kriminalnog genijalca profesora Moriartyja. Razmatrao je mnoge izvanredne glumce, među njima se našao i Brad Pitt.

 

Fanstastični akcijski film 'Sherlock Holmes: Igra sjena' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju