Ljubav prema životu i hrani glavni je začin dirljive i zabavne komedije 'Nema rezervacija'.

Glavna kuharica Kate (Catherine Zeta-Jones) živi svoj život kao što vodi svoju kuhinju u elitnom restoranu '22 Bleecker' na Manhattanu - intenzivno i prizemljena što očarava, ali i zastrašuje ljude u svojoj blizini. Energično odrađuje svaku smjenu nevjerojatnom preciznošću koordinirajući stotine jela, pripremajući delikatne umake, dodajući začine i pripremajući svako jelo do savršenstva. Iako je radije iza scene, napušta utočište svoje kuhinje samo da primi komplimente za svoje kulinarske kreacije ili da se suoči s gostom koji se usuđuje preispitivati njezinu ekspertizu. Nakon posla odlazi kući i liježe prije ponoći da bi ustala u zoru i preduhitrila svoje suparnike u jutarnjem izboru najsvježije ribe na tržnici.

Pojava drskoga novog pomoćnog kuhara, vatrenog i pomalo neodgovornog Nicka (Aaron Eckhart) predstavlja prijetnju Kateinu perfekcionizmu. Nick je kulinarska zvijezda u usponu koja voli slušati operu dok radi i nasmijavati kuhinjsko osoblje. Njegov ležeran pristup životu i kulinarstvu itekako se razlikuje od Kateina, no kemija između njih dvoje je više nego očita, a nesuglasice odzvanjaju kao vilice kad padaju s granitne radne površine.

Kate bi bilo lakše da se nosi s takvom turbulencijom na poslu da nema probleme i kod kuće, devetogodišnju nećakinju Zoe (Abigail Breslin), koja se nedavno i iznenada doselila k njoj i s kojom se trudi naći zajednički jezik.

Kako bi se pripremila za ulogu kuharice Zeta-Jones radila je jednu večer kao konobarica u restoranu Fiamma Osteria u New Yorku. Mnogi su joj gosti govorili kako liči poznatoj glumici Catherini Zeta-Jones, na što im je glumica odgovarala kako joj to ljudi vrlo često kažu.

Aaron Eckhart, koji glumi Nicka u ovom filmu, na snimanju si je slučajno odrezao prst dok je rezao luk snimajući jednu scenu, a da to nije primjetio niti on niti ekipa na setu. Shvatio je što se dogodilo tek kad je glumica Abigail Breslin počela vrištati nakon što je vidjela krv.

 

Urnebesnu komediju 'Nema rezervacija' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju