Snimanje legednarnog filma nije prošlo bez nekoliko hitnih intervencija

Hong Kong, borilačke vještine, opasne scene, prijelomi svih mogućih kostiju… Vjerojatno bi mnogi od vas uz ove četiri asocijacije rekli ime Brucea Leeja. No ipak, u ovom slučaju, ove poveznice otkrivaju lik jednog drugog junaka, čovjeka malo starijoj generaciji poznatoj po filmu „Policijska priča“, a mlađoj po „Gas do daske“ - Jackieja Chana!

Poteze po kojima je kasnije postao poznat, poput raznih prevrtanja, udaraca i padanja, naučio je još kao dijete na „China Drama Academy“. Po vlastitom priznanju, od daljnjih napornih treninga, koji su znali trajati i od pet ujutro do ponoći spasio ga je filmski redatelj koji je na akademiju došao u potrazi za dječjim glumcem. Jackie je poziv odmah prihvatio te je već kao osmogodišnjak započeo svoju filmsku karijeru.

Jackie ima i kaskaderski tim koji broji šesnaest ljudi. Za njih se brine te ima ugovor po kojem je, u slučaju ozljede nekog od kaskadera, dužan za njega brinuti do kraja života. U filmovima u kojima glumi, Jackie sve radi sam, što ga izdvaja od gotovo svih drugih glumaca. Iako je nekoliko puta na snimanju skoro poginuo, i dalje ne želi „dublera“.

Jedan od takvih filmova, kojeg posebno spominjemo s obzirom da je sniman u Zagrebu, ali i u Samoboru i Motovunu jest i „Božji oklop“. Svi koji su ga gledali, zasigurno u memoriju imaju urezane slike jurnjave auta i gaženja štandova po Dolcu, skakanja sa savskog nasipa i sličnih ekshibicija. U jednoj sceni, Jackie je trebao skočiti s drveta na zid, međutim, pritom je pao i udario glavom u kamen te počeo krvariti. Odveli su ga na KBC Rebro, gdje je proveo dva dana i uspješno se vratio završetku snimanja.

Napetu akciju "Gas do daske 2" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Doma TV-u!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju